Dramă într-o familie din Bistriţa-Năsăud. O femeie cu un copil cu autism a rămas pe drumuri după ce i-a ars casa de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa şi lucrurile din interior, inclusiv acte şi haine, au fost distruse de incendiu FOTO: Claudia Andron
Casa şi lucrurile din interior, inclusiv acte şi haine, au fost distruse de incendiu FOTO: Claudia Andron

Dacă pentru unii Anul Nou a fost cea mai aşteptată noapte din an, pentru alţii primele ore din 2016 au adus doar necazuri. Este cazul unei familii din Mititei, care a rămas pe drumuri după ce a ars casa în care locuia. Situaţia este cu atât mai complicată cu cât Floarea Pop creşte singură un copil cu autism sever.

După ce în ziua de Crăciun peste 100 de persoane au fost evacuate după ce a luat foc acoperişul unui bloc social dintr-un cartier al Bistriţei, Anul Nou nu a fost mai liniştit. Nu mai puţin de 8 incendii au fost anunţate în Bistriţa-Năsăud chiar în noaptea dintre ani. 

Nici Floarea Pop, o femeie cu doi copii din Mititei nu a avut parte de bucurie de Anul Nou. Chiar în noaptea în care majoritatea se distrau, un incendiu a cuprins casa cu patru camere a familiei Pop. Floarea Pop are doi copii, o tânără studentă de 22 de ani şi un copil de 12 ani cu autism sever. Aceasta îl creşte singură pe copil, după ce soţul său a murit în urmă cu trei ani, călcat de tren.

În momentul în care căsuţa a fost cuprinsă de flăcări, în interior se aflau Floarea Pop, fiul său de 12 ani şi fiica sa de 22 de ani, Nicoleta. Cei trei au ieşit din casă doar cu hainele de pe ei, nereuşind să mai salveze mare lucru din ce era în imobil. 

Se pare că incendiul care a cuprins toate cele patru camere a fost provocat de un scurt circuit. 

De parcă nu era suficient, tatăl femeii se află în spital după ce a suferit un atac vascular cerebral, urmând să fie externat. Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud s-a angajat să-i asigure bătrânului cazarea într-un centru medical până când casa va fi refăcută. 

În timp record, chiar în prima zi din an la doar câteva ore de la incendiu, mai mulţi bistriţeni, în frunte cu Ana Dragu, cea care conduce centrul Micul Prinţ care se ocupă de copiii cu autism, s-au mobilizat şi au venit în sprijinul femeii. 

Floarea Pop a fost ajutată cu haine pentru ea şi cei doi copii ai săi şi cu 2800 de lei. Ajutorul a continuat şi în a doua zi din an sub formă de donaţii sau chiar muncă fizică. Locuitorii din comuna Mititei au ignorat gerul care a cuprins întreg judeţul şi au ajutat-o pe Floarea să-şi debaraseze casa şi curtea de lucrurile arse. 

O mămică a ales să ajute familia cumpărându-i lui Ovidiu un laptop, înlocuindu-l pe cel pe care băiatul l-a pierdut în incendiu. 

copil autism mititei

Incendiul l-a bulversat total pe Ovidiu, băiatul de 12 ani cu autism sever (Foto: Ana Dragu)

„Lui Ovidiu îi place foarte mult muzica. Pe lângă faptul că nu mai are casă, în incendiu i-a ars şi laptopul cumpărat în urmă cu două săptămâni. E foarte agitat că a schimbat mediul şi un laptop i-ar fi de mare ajutor. Îl va primi cu sprijinul doamnei Maria Hulea. O mămică care poate înţelege de ce atunci când îţi arde casa şi ai un copil cu autism, printre priorităţi, oricât ar părea de absurd, se numără şi un laptop”, a postat pe pagina sa de Facebook, Ana Dragu. 

Floarea Pop are în continuare nevoie de ajutor. Cei care vor s-o ajute pot să trimită donaţii fizice pe adresa vecinei familiei Pop: Zagrai Victoria nr. 1 B, Strada Principală, Mititei, comuna Nimigea. Floarea Pop locuieşte temporar la sora sa, în localitatea Piatra, comuna Mocod.  Aceasta poate fi contactată la numărul de telefon 0742875349.

Vă mai recomandăm:

Trei copii, învinovăţiţi de incendiul care era să mistuiască un bloc. Aceştia cerşesc, mănâncă din ghenele de gunoi şi se droghează

Gest eroic al unui copil de 11 ani. Şi-a scos frăţiorul de 5 ani pe geam pentru a-l salva de flăcările care au cuprins încăperea în care se aflau

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite