De după gratii, foştii şefi ai poliţiei bistriţene cer capul adjunctului proaspăt ieşit la pensie Liviu Olariu şi el urmărit penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA a dispus începerea urmăririi penale împotriva fostului adjuct Liviu Olariu, care însă nu a fost reţinut
DNA a dispus începerea urmăririi penale împotriva fostului adjuct Liviu Olariu, care însă nu a fost reţinut

Foştii şefi ai poliţiei bistriţene încearcă cu disperare încă de la finalul anului trecut să scape de închisoare. În motivarea prezentată judecătorilor în ianuarie, avocatul fostului şef al Poliţiei Rutiere Roberto Hasnaş atrage atenţia asupra faptului că un alt şef şi anume Liviu Olariu este urmărit penal şi cu toate acestea nu a fost reţinut sau arestat preveniv, având posibilitatea să influenţeze martorii din dosar.

Încă din prima lună a anului, procurorii DNA au adăugat noi nume pe lista urmăriţilor penal în dosarul foştilor capi ai poliţiei bistriţene Ioan Ovidiu Mureşan, Roberto Hasnăş şi Leon Cloşcă. Fostul adjunct al IPJ, Liviu Olariu a cerut subit pensionarea, iar la câteva zile procurorii DNA au şi început urmărirea penală.

Spre deosebire de Hasnăş, Cloşcă şi Mureşan, deşi este acuzat de fapte similare, împotriva fostului adjunct Liviu Olariu nu s-a luat încă nicio măsură, acesta nefiind reţinut, arestat preventiv, la domiciliu sau sub control judiciar. Asta spre nemulţumirea celor trei foşti şefi care se află după gratii încă din luna noiembrie a anului trecut.

Mai mult, apărătorii celor trei se folosesc de acest argument în solicitările de a înlocui arestul preventiv cu arest la domiciliu. La ultima şedinţă din 20 ianuarie, avocatul fostului şef al Poliţiei Rutiere Roberto Hasnăş cerea judecătorului să-l aibă în vedere şi pe Olariu:

„Indică faptul că, în prezenta cauză, mai este cercetată şi o altă persoană căreia îi sunt reţinute aceleaşi infracţiuni, având peste 10 acte materiale la fel de grave cu ghilimelele de rigoare, astfel că, solicită judecătorului a avea în vedere că, faţă de acesta nu s-a cerut şi nu s-a luat nicio măsură preventivă, deşi este la dispoziţia unităţii şi îi poate influenţa pe ceilalţi subordonaţi”.

Judecătorii au fost însă de neînduplecat şi au prelungit arestarea preventivă cu fiecare ocazie.

„Având în vedere considerentele menţionate anterior, judecătorul apreciază că, lipsa antecedentelor penale, situaţia familială, buna apreciere la nivelul comunităţii, faptul că inculpaţii au încetat raporturile de muncă cu instituţia din care făceau parte, nu constituie motive suficiente la acest moment procesual, de natură a înlătura starea de pericol pentru ordinea publică creată prin comiterea presupuselor infracţiuni, precum şi impactul negativ pe care l-au produs asupra membrilor comunităţii prin atitudinea neprofesională, contrară legii, de care sunt acuzaţi în contextul în care proliferarea fenomenului actelor de corupţie la toate nivelurile, intens mediatizate în mass-media, impune cu necesitate reacţia fermă a autorităţilor judiciare competente”, se arată în înregistrările şedinţei din 20 ianuarie.

Ioan Ovidiu Mureşan, alături de Roberto Hasnăş şi Leon Cloşcă sunt cercetaţi pentru corupţie şi abuz în serviciu. Potrivit procurorilor DNA aceştia au luat mită, au intervenit pentru mai mulţi oameni de afaceri muşamalizând mai multe accidente rutiere şi şi-au obligat subordonaţii să urmeze ordine ilegale. Din luna noiembrie, cei trei se află în arest preventiv. Ulterior, în luna ianuarie a acestui an, a fost începută urmărirea penală şi împotriva fostului adjunct al IPJ Liviu Olariu, dar şi a agentului de la Poliţia Năsăud Mircea Mihai Manciu.

Vă mai recomandăm:

Poliţistul năsăudean deranjat din „greşeală” de mascaţi şi DNA în noiembrie, urmărit penal în dosarul capilor poliţiei bistriţene


Şefii Poliţiei bistriţene vorbeau ca la meteo. Ca să afle dacă agenţii au „aranjat“ măsluirea unui accident îi întrebau: „Cum îi vremea pe acolo?“

Deputatul Ioan Oltean i-a cerut abuziv şefului Poliţiei Bistriţa-Năsăud să afle cine îl înjură pe Internet. Poliţia s-a executat: „duşmanul” era angajat la SRI

Accident rutier în urma căruia o fetiţă a ajuns în comă la spital, muşamalizat de capii poliţiei bistriţene

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite