Poliţistul năsăudean deranjat din „greşeală” de mascaţi şi DNA în noiembrie, urmărit penal în dosarul capilor poliţiei bistriţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un agent din cadrul Poliţiei Năsăud este urmărit penal în dosarul capilor poliţiei bistriţene. Deşi s-a început urmărirea penală, IPJ nu l-a suspendat încă, mutându-l în altă localitate, unde nu mai exercită atribuţiuni pe linie de poliţie rutieră.

În luna noiembrie a anului trecut, în ziua în care au fost luate la puricat locuinţele şi birourile mai marilor poliţiei bistriţene de către procurori, mascaţii au nimerit din greşeală la agentul principal Manciu Mihai Mircea din Năsăud, confundându-i casa cu cea a lui Ciprian Buta, fostul adjunct al IPJ Bistriţa-Năsăud.

La două luni de la incident, Manciu Mihai Mircea pare să fie „urmărit” de procurorii DNA, de data aceasta nu din greşeală. Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul agentului din Năsăud, în dosarul în care sunt cercetaţi şi şefii IPJ Ioan Ovidiu Mureşan, Roberto Hasnăş şi Leon Cloşcă.

„Prin act administrativ emis de şeful IPJ BN, agentul de poliţie a fost pus la dispoziţia unităţii, urmând să desfăşoare activităţi într-o altă localitate, fără a mai exercita atribuţiunile pe linie de poliţie rutieră”, mai spun reprezentanţii IPJ Bistriţa-Năsăud, care se pare că încă nu l-a suspendat pe Manciu Mihai Mircea.

Ioan Ovidiu Mureşan, alături de Roberto Hasnăş şi Leon Cloşcă sunt cercetaţi pentru corupţie şi abuz în serviciu. Potrivit procurorilor DNA aceştia au luat mită, au intervenit pentru mai mulţi oameni de afaceri muşamalizând mai multe accidente rutiere şi şi-au obligat subordonaţii să urmeze ordine ilegale. Din luna noiembrie, cei trei se află în arest preventiv. Ulterior, în luna ianuarie a acestui an, a fost începută urmărirea penală şi împotriva fostului adjunct al IPJ Liviu Olariu.

Vă mai recomandăm:

Cercetarea în cazul capilor poliţiei bistriţene, aproape gata. Cei trei vor fi judecaţi la Baia Mare

Şefii Poliţiei bistriţene vorbeau ca la meteo. Ca să afle dacă agenţii au „aranjat“ măsluirea unui accident îi întrebau: „Cum îi vremea pe acolo?“

Deputatul Ioan Oltean i-a cerut abuziv şefului Poliţiei Bistriţa-Năsăud să afle cine îl înjură pe Internet. Poliţia s-a executat: „duşmanul” era angajat la SRI

Accident rutier în urma căruia o fetiţă a ajuns în comă la spital, muşamalizat de capii poliţiei bistriţene

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite