Cuib de proxeneţi în Gara Bistriţa. Opt bărbaţi forţau minore însărcinate sau cu handicap psihic să îşi vândă trupul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localurile mai puţin selecte din zona Gării Bistriţa sunt mereu plin de cetăţeni, mai mult sau mai puţin turmentaţi. Ce nu ştiu unii este faptul că aceste baruri adăpostesc adevărate „afaceri”,  în care diferiţi bistriţeni cu dosare penale la activ profită de naivitatea unor fete care văd salvarea financiară în prostituţie.

Nu mai puţin de 8 bărbaţi sunt pe cale să revină în societate după ce au fost condamnaţi în 2011 pentru proxenetism. Bărbaţii, printre care se numără şi taximetrişti, unii căsătoriţi şi cu copii, se cunosc între ei şi chiar au făcut schimb de fete.

Printre fete se numărau şi „cunoscătoare” ale meseriei, recrutate chiar de pe centura municipiului, care erau recunoscătoare că cineva, contra unei sume de bani le caută clienţi.

De asemenea, printre tinerele determinate să se prostitueze se numărau şi minore, majoritatea seduse de către proxeneţi în barurile din zona gării. Unii pur şi simplu le convingeau de faptul că odată ce vor îmbrăţişa această „meserie” problemele lor financiare se vor termina, iar alţii le transformau în iubite şi le determinau mai apoi să se prostitueze.

Una dintre tinerele recrutate de la un bar din zona gării avea la acel moment 15 ani şi figura cu retard mintal, handicap socio-afectiv şi tulburare de conduită urmând o şcoală specială. Acest lucru nu l-a împiedicat  pe cel care avea să-i devină proxenet să o seducă, determinând-o chiar să se mute împreună cu el într-un punct termic dezafectat şi mai apoi să-i propună să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi pentru a câştiga nişte bani.

Altă tânără, tot în vârstă de 15 ani a rămas însărcinată cu proxenetul său şi a ajuns mai apoi să se prostitueze în timp ce era gravidă, împărţind banii rezultaţi cu un taximetrist care îi găsea clienţi. Acesta nu s-a arătat impresionat de faptul că fata purta în pântece un copil găsindu-i zeci de clienţi lunar.

Clienţii erau fideli şi plăteau pentru o partidă de amor între 80 şi 200 de lei. Printre aceştia se numărau şi comercianţi de flori din Piaţa Decebal. Intermediarii încasau şi ei jumătate din sumă sau chiar toată în unele cazuri.

Pentru faptele lor, inculpaţii au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea cuprinse între un an şi jumătate şi trei ani şi jumătate, în funcţie de gravitatea faptelor, dar şi de prezenţa antecedentelor.




Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite