Cine împarte parte-şi face. Primăriile PDL din judeţ au primit şi de 10 ori mai puţini bani decât cele USL de la Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unei şedinţe extraordinare, Consiliul Judeţean a repartizat, miercuri, pe unităţi administrativ-teritoriale, sumele defalcate din TVA şi a cotelor defalcate din impozitul pe venit. Ca şi anul trecut, primăriile PDL au primit considerabil mai puţini bani decât cele cu edili USL.

Nu mai puţin de 18 primării de comune din judeţ au primit sub 100.000 de lei de la Consiliul Judeţean la repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a sumelor defalcate din TVA şi a cotelor defalcate din impozitul pe venit. Toate primăriile sunt conduse de membri ai PDL.

Primăriile care au primit cele mai mici sume, doar 20.000 de lei, sunt Chiochiş, Lunca Ilvei, Măgura Ilvei şi Nuşeni, toate având conducători democrat-liberali.

Consilierii judeţeni ai PDL au făcut un amendament prin care au cerut ca sumele repartizate să fie echilibrate şi să crească în cazul primăriilor care au primit doar 20.000 de lei. Acest lucru nu s-a întâmplat, amendamentul fiind respins.

Printre primăriile care au primit sumele cele mai mari se numără: Galaţii Bistriţei (200.000 de lei), Lechinţa (250.000 de lei) sau Nimigea (170.000 de lei), toate cu primari ai USL. Şi oraşele au primit sume importante de la Consiliul Judeţean: Bistriţa 500.000 de lei, Beclean 350.000 de lei, Năsăud 350.000 de lei şi Sângeorz-Băi 278.000 de lei.

Preşedintele de Consiliu Judeţean Radu Moldovan a ţinut să precizeze faptul că repartizarea s-a făcut în funcţie de mărime, suprafaţă şi nevoile fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, iar culoarea politică a primarilor nu a contat.



Vă mai recomandăm:

Primăriile opoziţiei primesc cele mai mici sume de la Consiliul Judeţean

Ce spune unul dintre  primarii “candidaţi” la insolvenţă, cu datorii aproape cât bugetul comunei



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite