Unul dintre cei mai bogaţi braşoveni a preluat lacul de agrement

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Bianca Sara/Arhivă
FOTO: Bianca Sara/Arhivă

Hidroelectrica a vândut lacul de agrement unei societăţi comerciale din Braşov. Aceasta îl va decolmata şi îl va utiliza pentru producerea de energie electrică. La această oră nu se cunoaşte preţul de vânzare.

Compania braşoveană Marub SA în asociere cu RC-CF Trans Braşov a cumpărat lacul de agrement al Hidroelectrica, pe care intenţionează să-l modernizeze. Acesta va fi utilizat pentru producerea de electricitate, fiind disponibil şi bistriţenilor pentru agrement şi pescuit sportiv.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PER, Marius Rus, societatea comercială va începe cu decolmatarea lacului pe o suprafaţă de 7 hectare. Lucrările vor dura aproximativ 3-4 luni.

La acest moment nu se cunoaşte preţul plătit de braşoveni pentru lac. Costurile mari de modernizare au făcut ca Hidroelectrica şi autorităţile locale şi judeţene să îşi paseze responsabilitatea reabilitării acestuia ani de zile.

Reprezentanţii organizaţiei judeţene a Partidului Ecologist Român au sesizat de mai multe ori autorităţile locale şi judeţene să închidă lacul de agrement, asta pentru că acesta este într-o stare deplorabilă de câţiva ani buni şi poluează.

Societatea comercială Marub S.A., care a preluat lacul, are ca obiect de activitate repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor. Potrivit ultimului bilanţ disponibil pentru anul 2012, compania are o cifră de afaceri de 23 de milioane de lei, un profit de aproape 6 milioane de lei şi datorii de 7 milioane de lei. De asemenea, compania se află pe lista datornicilor la stat publicată de ANAF.

Administratorul societăţii comerciale, Iorgu Ganea apare în Topul Forbes al celor mai bogaţi români cu o avere estimată la 13-14 milioane de euro. Acesta este de asemenea şi coproprietarul companiilor Regiotrans şi RC-CF Trans, unde îl are ca partener de afaceri pe Costel Comană. Cei doi oameni de afaceri au creat primul concurent privat al CFR Călători.



Vă mai recomandăm:
 

Hidroelectrica a vândut microhidrocentralele din bazinele râurilor Bistriţa şi Budac

Un fost puşcăriaş cu o firmă de apartament înglodată în datorii anunţă cea mai mare investiţie din Bistriţa-Năsăud

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite