90 de pensionari, buni de plată după ce au beneficiat ilegal de medicamente compensate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unei conferinţe de presă, şeful CJAS Bistriţa-Năsăud, Camelia Ilişuan a făcut cunoscut faptul că 90 de pensionari din judeţ au fost controlaţi la sesizarea Curţii de Conturi. Aceştia erau bănuiţi că nu îşi declară veniturile încasate pe lângă pensie, beneficiind astfel ilegal de medicamente compensate cu 90%.

Curtea de Conturi a sesizat faptul că mai mulţi pensionari de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud au beneficiat de medicamente compensate cu 90% deşi aveau alte venituri pe lângă pensie, legea interzicând acest lucru.

Din cele 120 de cazuri sesizate de Curtea de Conturi, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a luat la puricat 90 de cazuri. În toate cazurile au fost găsite declaraţiile pe proprie răspundere depuse de pensionari la medicii de familie, prin care aceştia susţineau că nu au alte venituri. Buni de plată au fost astfel pensionarii care au minţit în declaraţia depusă la medicii de familie.

Prejudiciul cauzat în perioada 2010-2012 a fost de 20.000 de lei, fiind recuperată suma de 10.000 de lei potrivit şefei CJAS Bistriţa-Năsăud, Camelia Ilişuan. Sumele pe care au fost nevoiţi să le returneze pensionarii sunt însă mici, doar în două cazuri paguba fiind mai mare întrucât era vorba de medicamente mai costisitoare.

Camelia Ilişuan a ţinut să precizeze că a rugat medicii de familie să le explice foarte clar pensionarilor ce înseamnă venituri suplimentare şi că acestea împiedică eliberarea reţetelor compensate, pentru a rări cazurile de acest gen.

Un prejudiciu de 8000 de lei au cauzat şi medicii de familie care au eliberat reţete deşi pacienţii lor erau internaţi. Camelia Ilişuan susţine că mai toţi medicii de familie au avut astfel de cazuri.  Sumele au fost recuperate de instituţie. 


Vă mai recomandăm:

Cum a profitat o farmacie din Beclean, timp de doi ani, de insulina bolnavilor de diabet pentru a înşela statul

Datoriile spitalului din Năsăud sunt cauzate de managementul prost crede şefa CJAS BN

BistriţaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite