Datoriile spitalului din Năsăud sunt cauzate de managementul prost crede şefa CJAS BN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din 2004 Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” înregistrează datorii an de an FOTO: Bianca Sara
Din 2004 Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” înregistrează datorii an de an FOTO: Bianca Sara

După ce viceprimarul oraşului Năsăud, Nicolae Găitan a făcut cunoscut faptul că Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” are datorii, iar senatorul Ioan Deneş a făcut cunoscută situaţia chiar şi în parlament, şeful CAS spune că de vină este managementul prost şi nu decontările făcute de Casa de Asigurări de Sănătate.


"Aserţiunile domnului senator Ioan Deneş la interpelarea făcută în Parlamentul României cu tema „Situaţia extrem de gravă în care se află Spitalul Orăşenesc „Dr George Trifon” din Năsăud” sunt eronate pentru că se bazează pe informaţii eronate sau necunoaştere. Cazurile de care face vorbire domnul senator Ioan Deneş au fost decontate în limita foncurilor contractate," precizează într-un comunicat remis presei şefa CAS Bistriţa-Năsăud, Camelia Ilişuan.

Aceasta mai spune că spitalul din Năsăud nu este spital de urgenţă, iar cazurile care nu reprezintă urgenţe se pot programa şi se poate apela la o listă de aşteptare, listă care, conform şefei CJAS BN, nu a fost prezentată niciodată instituţiei pe care o conduce.

"Datoriile neachitate ale Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud, la data de 30.09.2013 sunt în valoare de 148.740 de lei, sumă ce se poate realiza şi achita din 130 de cazuri rezolvate, nici vorbă de situaţie „extrem de grea”, cazuri care pot fi realizate prin prestarea de servicii medicale spitaliceşti, cu plata contracost pe numărul de paturi aprobat de Ministerul Sănătăţii, ca structură dar nebugetată în anul 2013," mai adaugă Camelia Ilişuan.

Pentru anul 2013, s-au contractat servicii medicale spitaliceşti cu unitatea din Năsăud pentru 147 de paturi. Peste 4800 de cazuri au fost decontate de către CJAS BN, valoarea totală ajungând la 4,6 milioane de lei, pentru primele 10 luni ale anului 2013.

"Domnul senator Ioan Deneş trebuie să ştie că, din anul 2004 încoace, doar Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud reclamă probleme de finanţare şi financiare, spitalele publice din Bistriţa şi  Beclean, cu toate greutăţile din sistemul de sănătate datorită unui management performant reuşesc an de an să încheie anul financiar bine, cu datorii minime sau datorii zero (cazul Becleanului), rezultă că pe lângă problemele sistemului de sănătate universal valabile pentru toţi din sistem, sunt şi alte probleme la Năsăud, problema gravă fiind probabil managementul," conchide şefa CJAS BN.

Vă mai recomandăm:

Spitalul din Năsăud are datorii de 360.000 de lei


FOTO Cât de sigură e Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud? Bolnavii sar gardul ziua în amiaza mare

BistriţaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite