Un profesor de religie a fost arestat pentru hărţuirea şi agresarea unei minore. Ce mesaje îi trimitea fetei

0
Publicat:

Faptele profesorului de religie au ieşit la iveală după ce o elevă minoră i-a arătat mamei sale mesajele pe care le primea de la respectivul cadru didactic, iar aceasta a făcut plângere la poliţie.

Profesorul de religie Cosmin Vasile Lăuran. Foto Facebook
Profesorul de religie Cosmin Vasile Lăuran. Foto Facebook

Potrivit presasm, care citează surse locale, prof. dr. Cosmin Vasile Lăuran, doctor în teologie, care predă religie și muzică la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Baia Mare, i-ar fi trimis mesaje cu conţinut sexual uneia dintre elevele sale de clasa a X-a. Fata i-a arătat mamei sale mesajele primite de la cel care ar fi trebuit să-i predea despre principiile creştine, iar aceasta a mers imediat la poliţie, unde a depus o plângere împotriva lui  Cosmin Vasile Lăuran.

Poliţiştii băimăreni au confirmat faptele, precizând că iniţial profesorul de religie şi muzică a fost reţinut pentru 24 de ore, după care magistraţii au dispus arestarea lui pentru 30 de zile.

„Un băimărean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Și asta după ce la data de 28 iunie, polițiștii au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că un bărbat ar fi efectuat mai multe apeluri telefonice și ar fi transmis mai multe mesaje unei minore de 16 ani, care, prin frecvență și conținut, i-ar fi creat acesteia o stare de temere.

În urma cercetărilor, a fost identificat un bărbat, de 47 de ani, bănuit de comiterea faptei. În baza probatoriului administrat, la data de 8 iulie a.c., cel în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, iar ieri, 9 iulie, acesta a fost prezentat instanței care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș. În continuare, sub supravegherea procurorului, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului”, se precizează în comunicatul IPJ Satu Mare.

Dat fiind faptul că astfel de comportamente sunt în totală opoziţie cu principiile promovate de biserică ortodoxă, conducerea Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a anunțat, la rândul său, că i-a retras lui Cosmin Vasile Lăuran binecuvântarea de a mai preda religie și muzică.

„Având în vedere situaţia gravă în care se află profesorul Cosmin Vasile Lăuran, care preda disciplina religie şi muzică la un liceu băimărean, aflat în arestul poliţiei, făcând subiectul unui dosar penal, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului a hotărât de îndată retragerea binecuvântării de a mai preda disciplina religie pentru totdeauna în instituţiile şcolare, precum şi de a mai dirija vreun cor bisericesc din cuprinsul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Astfel de cazuri de gravă degradare umană sunt incompatibile cu calitatea de creştin şi nu au ce căuta în sfera educaţiei sau a bisericii”, se precizează într-un comunicat de presă emis de episcopie.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite