Şeful unui post de poliţie din Maramureș, reținut pentru că a primit mită de la un om de afaceri

0
Publicat:

 Şeful postului de poliţie din localitatea Băiuţ, Maramureş a fost reţinut de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, fiind acuzat că a primit mită de la un om de afaceri din localitate.

Șef de poliție, reținut de de DGA FOTO: DGA
Șef de poliție, reținut de de DGA FOTO: DGA

Ofiţerii anticorupţie îl suspectează că ar fi primit mită de la un agent economic de pe raza comunei Băiuţ. Aceleaşi surse susţin că poliţistul a fost adus la audieri în Baia Mare iar anchetatorii au dispus reţinerea poliţistului pentru 24 de ore. El a fost dus în arestul IPJ Maramureş”, scrie vasiledale.ro.

În urma reținerii șefului de post, marți, 28 mai 2024, conducerea IPJ Maramureş a reacţionat public în urma investigaţiei ofiţerilor structurii anticorupţie din MAI.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş are ca deziderat funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri, profesionişti şi se delimitează ferm de orice comportamente sau acţiuni necorespunzătoare, care aduc atingere valorilor acesteia şi nu sunt în concordanţă cu legea şi vom susţine toate activităţile specifice procedurilor penale pentru deservirea intereselor justiţiei. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş solicită tuturor poliţiştilor  aplicarea prevederilor Codului de Etică şi Deontologie al poliţistului şi tuturor actelor normative în vigoare. La nivelul instituţiei noastre nu sunt tolerate comportamente sau acţiuni necorespunzătoare, sens în care, în cazul depistării unor astfel de încălcări ale legii se dispun măsuri conform competenţelor, în spectrul disciplinar, contravenţional sau penal”, a transmis IPJ Maramureş.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite