Agent șef principal de la Poliția Rutieră Prahova, reținut pentru luare de mită

0
Publicat:

Ofițerii de poliție judiciară ai DGA – Serviciul Județean Anticorupție Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au realizat, în data de 19 martie 2024, o acțiune de prindere în flagrant a unui agent șef principal, de la Poliția Rutieră.

Polițist prins luând mită. FOTO Arhivă
Polițist prins luând mită. FOTO Arhivă

În fapt, acțiunea de flagrant a surprins momentul în care agentul de poliție a primit suma de 700 de lei cu titlu de mită pentru a nu dispune măsurile legale referitoare la constatarea unor contravenții la regimul rutier.

Anterior, în același dosar, s-a constatat săvârșirea unei fapte similare de luare de mită, ocazie cu care agentul a primit 300 de lei, tot în scopul neaplicării unei sancțiuni contravenționale pentru o abatere săvârșită în trafic.

Față de persoana în cauză, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea sa pentru 24 de ore.

Anchetatorii anunță că a fost pusă în mișcare acțiunea penală, iar agentul a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura cercetării în stare de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

În cauză s-a beneficiat de sprijin din partea Serviciului Operații al Direcției Generale Anticorupție.

Un polițișt de la rutieră a fost momit cu 400 de lei de un șofer vitezoman. Cum a reacționat

Prins cu musca pe căciulă, un șofer vitezoman a făcut cea mai proastă mișcare la finalul anului trcut. El circula cu 50 de kilometri la oră peste limita legală și a fost oprit în trafic de un agent de poliție din cadrul Serviciului Rutier Prahova.

Șoferul a fost tras pe dreapta de polițistul de la rutieră, iar când acesta s-a apropiat de mașină, bărbatul i-a oferit agentului suma de 400 de lei drept șpagă, pentru a închide ochii la infracțiune.

„Din cercetările efectuate de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a rezultat faptul că agentul de poliție a oprit, pe DN 1B, pe raza localității Bucov, un autoturism al cărui conducător auto depășise cu peste 50 km/h viteza legală aferentă sectorului de drum. În aceste împrejurări, conducătorul auto a oferit agentului de poliție suma de 400 de lei pentru a nu-i fi suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiind refuzat de polițist”, se precizează într-un comunicat al DGA.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite