Schi de primăvară. Singurul loc din Maramureș unde se mai poate schia. Aici încă mai ninge

0
Publicat:

În nordul Ardealului este o singură pârtie unde iubitorii sporturilor de iarnă se mai pot bucura de zăpadă. Pârtia olimpică încă are un strat de zăpadă consistent, numai bună pentru cei care fac planuri pentru weekendul ce urmează.

La Borșa se mai poate schia  FOTO Facebook Telegondola și Pârtia Olimpică Borșa
La Borșa se mai poate schia FOTO Facebook Telegondola și Pârtia Olimpică Borșa

Deși pe 20 martie am intrat în primăvara astronomică, la Borșa (Maramureș) încă ningea abundent, după cum arătau camerele web live, montate la pârtia olimpică. În weekendul 16-17 martie 2024, aici a avut loc Cupa Balcanică la Schi, unde au participat concurenți din peste 20 de țări, precum și Campionatul Național de schi.

Cele șapte pârtii de schi sunt deservite de telescaun și teleschi însumând în total 6,45 km de pârtie.

Pârtia olimpică are 2.980 de metri, cu o diferență de nivel de 770 de metri și o lățime de 60 de metri. Este dotată cu instalație de zăpadă artificială și cu nocturnă.

Telegondola de la Borșa are 2,6 km, cu o capacitate de 1.800 persoane/oră, iar pârtiile din această stațiune au o capacitate de 5.000-7.000 de schiori. Aceasta leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică de schi.

Închirieri de echipamente și urcări cu telegondola

Prețul pentru un adult la telegondolă este 25 lei/persoană (urcare sau coborâre). Tarife urcare + coborâre adulți: 40 lei/persoană, iar abonament pe zi este de 100 lei. Traseul durează circa șapte minute.

În weekend a avut loc Cupa Balcanică la Schi  FOTO Facebook Telegondola și Pârtia Olimpică Borșa
În weekend a avut loc Cupa Balcanică la Schi FOTO Facebook Telegondola și Pârtia Olimpică Borșa

Pentru doritori sunt disponibile închirieri de echipamente. Pentru 100 de lei pe zi se pot închiria schiuri și clăpari (70 de lei pentru schiuri și 30 de lei pentru clăpari), iar pentru încă zece lei se pot închiria și bețe. Pentru încă zece lei pe zi primiți și o cască. Pentru o sanie veți plăti doar 50 de lei pe zi.

La Borșa se poate ajunge de la Baia Mare pe DN 18 și este un drum de aproximativ două ore și jumătate.

Baia MarePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite