REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 MARAMUREŞ. Elevii maramureşeni află vineri cum s-au descurcat la capacitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri se dau rezultatele la Evaluarea Naţională 2014. La examenul de Capacitate au participat 4.460 de elevi din Maramureş, iar probele au decurs fără niciun incident. Rezultatele de la Capacitate vor fi anunţate nu doar la avizierele şcolilor unde absolvenţii de a VIII-a au dat examenele, ci şi online, pe site-ul Ministerului Educaţiei, edu.ro.

Absolvenţii clasei a VIII-a din Maramureş vor afla vineri, 27 iunie, rezultatele la Evaluarea Naţională 2014. Cei aproximativ 4.400 de elevi vor vedea rezultatele de la Capacitate la avizierele şcolilor unde au susţinut cele două probe.

Rezultatele la Evaluarea Naţională 2014 vor fi puse şi online, pe site-ul Ministerului Educaţiei, edu.ro, dar şi pe cele ale inspectoratelor şcolare din ţară. 

După afişarea rezultatelor la Capacitate de vineri, elevii pot face contestaţii, în cazul în care sunt nemulţumiţi de notele primite. Rezultatele finale de la Capacitate, după contestaţii, vor fi anunţate marţi, 1 iulie.

Evaluarea Naţională 2014 a început luni, cu proba la Română, examen naţional prin care au trecut peste 166.000 de elevi de clasa a VIII-a, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. Marţi a avut loc examenul de capacitate la limba maternă, iar miercuri, examenul de capacitate la matematică.

Din 2014, media de la aceste teste naţionale va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, iar 25% vor conta mediile din gimnaziu, faţă de 50%, anul trecut, de altfel singura noutate faţă de Capacitatea din 2013, ne-au declarat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Mai puteţi citi:

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Presiune pe elevii de clasa a VIII-a, de luni

GRAFIC ADMITERE LICEU 2014 Care este cea mai populară specializare

VIDEO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Luni încep înscrierile. Ultimele pregătiri pentru examenele de la Capacitate 2014

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia video pentru proba de la Matematică

VIDEO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia pentru proba scrisă la Română


 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite