Reţeta desertului care aminteşte de copilărie. Cum se prepară laptele de pasăre în doar 30 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desert fin şi savuros. FOTO: Arhivă
Desert fin şi savuros. FOTO: Arhivă

Laptele de pasăre este un desert al copilăriei, uşor de pregătit. Pe vremuri, laptele de pasăre era considerat un desert special, servit doar cu ocazia unei onomastici.

Iată o reţetă simplă de lapte de pasăre, gata în doar 30 de minute. 

Ingrendiente

200 g zahăr

 4 ouă

 2 pliculeţe zahăr vanilat

 1 lingură de coajă rasă de lămâie

 1 litru lapte

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat împreună cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele fierbe, se lasă focul la mic şi se adaugă găluşte de albuş bătut spumă. După 2-3 minute, se întorc şi se mai lasă să fiarbă 2 minute. Se scot apoi şi se pun într-un castron mare. Laptele se păstrează.

Separat se bat gălbenuşurile cu 150 g zahăr şi 4-5 linguri de lapte, până se dizolvă tot zahărul şi compoziţia devine ca o cremă. Se adaugă un plic de vanilie, coaja de lămâie şi restul de lapte. Se pune deasupra unui vas cu apă clocotită, amestecând continuu. Când s-a îngroşat puţin se ia de pe foc şi se pune deoparte. Când se răceşte se toarnă în castronul cu găluşte şi se serveşte ca desert.

Citeşte şi

Cum se prepară spuma de zmeură, un desert simplu şi răcoros de vară

Beneficiile consumului uneia dintre cele mai bune surse de antioxidanţi. Ce trebuie să ştim despre ceaiul verde

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite