Beneficiile consumului uneia dintre cele mai bune surse de antioxidanţi. Ce trebuie să ştim despre ceaiul verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beneficiile ceaiului verde. FOTO: Arhivă
Beneficiile ceaiului verde. FOTO: Arhivă

Principalele beneficii pentru sănătate ale consumului de ceai verde sunt combaterea obezităţii, a diabetului, a colesterolului crescut şi chiar a cancerului. Totuşi, trebuie să avem grijă în ce doze folosim ceaiul verde, iar specialiştii ne sfătuiesc să nu îl consumăm seara.

Recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune surse de antioxidanţi, ceaiul verde conţine aminoacizi, proteine, calciu, fier, fluor şi uleiuri esenţiale. Acestea au mai multe efecte benefice asupra organismului. 

Efect antioxidant. Datorită conţinutului bogat de polifenoli, ceaiul verde ajută la reducerea stresului, care are efecte negative asupra sănătăţii organismului. De asemenea, ceaiul verde este un aliat ideal în curele de detoxifiere şi slăbire.

Protejează sistemului cardiovascular. Compuşii din ceaiul verde protejează sistemul cardiovascular şi scade riscul apariţiei bolilor de inimă.

Contribuie la reducerea nivelului de colesterol „rău“ LDL. Consumul de ceai verde ajută la reglarea nivelului de colesterol, adică scade nivelul de colesterol „rău” sau colesterol LDL din sânge, dar şi nivelul trigliceridelor.

Scade riscul de apariţie a diabetului de tip 2. Studiile întreprinse au arătat că ceaiul verde poate îmbunătăţi sensibilitatea la insulină şi reduce nivelul de glucoză din sânge.

Imbunătăţeşte funcţiile cerebrale. Un studiu publicat de revista Psychopharmacology arată că ceaiul verde îmbunătăţeşte funcţiile cognitive ale creierului, în special capacitatea de memorare, precum şi atenţia sporită şi viteza de reacţie.

Îmbunătăţeşte sănătatea dentară. Catechinele care se regăsesc în ceaiul verde ajută la menţinerea sănătăţii dentare. Aceşti compuşi scad riscul de apariţie a cariilor sau căderea dinţilor. În plus, ceaiul verde poate reduce respiraţia urât mirositoare.

Citeşte şi

Cum să prepari brânzoaicele, un desert pufos, după o reţetă tradiţională din Maramureş

Beneficiile fructului minune care previne maladia Alzheimer şi protejează rinichii şi ficatul

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite