Reclamaţii de cascadorii râsului. Cum ajung extratereştrii, spionii sau căpuşele să fie reclamate la Poliţia Locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Maramureş, dar şi Poliţia Locală Baia Mare se confruntă din când în când cu reclamaţii care la auzul lor stârnesc cel puţin hohote de râs. Dincolo de partea amuzantă a acestor reclamaţii, Poliţia Locală dar şi OPC Maramureş trebuie să şi răspundă acestor oameni.

La Poliţia Locală Baia Mare aproximativ 15% din totalul reclamaţiilor sunt cel puţin ciudate. Oamenii reclamă orice. De la extratereştii care sunt la vecini la vecini care sunt spioni, de la animale care vorbesc până la fantome. 

"Chiar recent, zilele trecute s-a primit la noi o reclamaţie de la un cetăţean din Baia Mare care a reclamat faptul că s-a prezentat la stomatolog şi şi-a înlocuit o lucrare dentară. Şi-a făcut o proteză la maxilarul superior. Băimăreanul reclamă faptul că medicul stomatolog i-a reţinut lucrarea veche. 

A spus că a aruncat-o la coş, dar de fapt bărbatul susţine că i-a fost furată. Nu are reclamaţie vizavi de lucrarea nouă dentară care i-a fost executată, ci ne cere nouă să i se restituie suma de bani care plătit-o pentru lucrarea veche. 

Am avut apoi o reclamaţie de la început de an în care un cetăţean reclamă faptul că şi-a cumpărat o sticlă de whiskey şi după ce a consumat-o pe toată a constatat că nu se simte bine. OPC Maramureş nu poate face nimic în acest caz. Dacă reclamna faptul că s-a simţit rău după un pahar de whiskey, prelevam probe din acea sticlă şi vedeam dacă era ceva problemă. 

La Recea am avut un grup de cetăţeni care au reclamat faptul că pe păşunea din Recea este o familie care creşte multe oi şi a umplut păşunea de căpuşe şi atunci când este vânt căpuşele sunt aduse pe sat şi oamenii sunt umpluţi de căpuşe. Nici în acest caz noi nu putem face nimic", a declarat şefa de la Protecţia Consumatorului Maramureş, Olivia Ardelean. Aceasta a mai adăugat că din totalul reclamaţiilor venite la OPC Maramureş circa 10% sunt cel puţin ciudate. 

Reclamaţiile care vin la Poliţia Locală Baia Mare sunt de cascadorii râsului. Şeful Poliţiei Locale Baia Mare Gheorghe Periam a declarat că se reclamă orice. 

"Am avut mai multe sesizări cel puţin ciudate. Am avut o sesizare în care ni se spunea că există un loc unde se cresc găini şi de ce acolo, printzre găini, exista şi un cocoş. Acel cocoş avea un cântat care nu plăcea reclamantului. Avem apoi doi oameni care unul plantează copaci iar celălalt îi scoate din pământ. 

Pe aceştia noi îi sancţionăm pentru că se bat, se înjură etc. Avem apoi o sesizare legată de faptul că un cetăţean îngraşă porumbei din aceia vioajori ca să facă din ei un guiaş. Altcineva agresează copacii prin vopsire. Am avut altă reclamaţie legată de faptul că farmacistele poartă tocuri şi omul e poluat fonic. Alte reclamaţii sunt legate de faptul că florile de pe balcoanele din oraş nu sunt toate la fel. A mai existat o reclamaţie că în satul medieval orile sunt înfometate. Am avut sesizare că de ce latră câinii. 

Nu trebuie uitată ace sesizare cu extratereştrii. Un bărbat a reclamat faptul că vecina lui are un animăluţ pe care îl arată spre extrereştrii şi lui îi provoacă insomnie. Vă daţi seama că ne este greu să răspundem unor astfel de reclamaţii, dar trebuie să o facem. La ordine publică am avut o reclamaţie de la un cetăţean care reclama faptul că vecinul său este spion. Am avut şi reclamaţii mai ciudate, o femeie a reclamat că se trezeste cu vecinul care o masturbează, o loveşte cu copitele în piept şi îi scoate inima. În acest caz am cerut să se facă o anchetă socială", a declarat Gheorghe Periam, şeful Poliţiei Locale Baia Mare. 

Citeste si: Băncile şi operatorii de telefonie mobilă, principalele instituţii vizate de reclamaţii la Protecţia Consumatorului Buză

Numărul unic la care clienţii nemulţumiţi pot face reclamaţii rămâne acelaşi: 021.9551

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite