Concluziile unui studiu realizat de cercetători. Cum menţine postul longevitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul ajută la menţinerea longevităţii şi ţine sub control bolile bătrâneţii. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători condusă de Oliver Kepp şi Guido Kroemer de la Consiliul Francez de Cercetări Medicale.

Potrivit studiului publicat în EMBO Molecular Medicine, deşi restricţia calorică din timpul perioadei de post este una dintre cele mai eficiente măsuri pentru creşterea duratei de viaţă a animalelor pe care a fost realizat studiul, este dificil de urmărit acest lucru şi în viaţa reală. Cu toate acestea, cercetările indică faptul că anumite substanţe consumate de către oameni ar avea acelaşi efect. 

În alte lucrări anterioare efectuate de către echipa de cercetare condusă de Kroemer şi colegii săi s-a demonstrat că mimeticele de restricţie calorică (CRM), de exemplu spermidina sau resveratrolul, pot induce autofagie. Efectul anti-îmbătrânire al acestor compuşi a fost demonstrat pe o varietate de specii de animale. Mai mult, spermidina a fost asociată cu longevitatea umană şi reducerea mortalităţii cardiovasculare şi a cancerului.

În cadrul cercetării a fost testat un număr de 200 de compuşi care aparţin aceleiaşi clase de substanţe ca spermidina şi resveratrolul. Cercetătorii au dorit să arate care dintre aceste substanţe au reacţii celulare caracteristice autofagiei crescute, reacţii făcute în teste de laborator pe şobolani şi pe culturi de celule umane, care să nu fie toxice pentru ultima categorie menţionată. În acest sens, s-a demonstrat că un agent numit calcou 3,4-dimetoxi (3,4-DC) este cel mai indicat agent. 

Cercetătorii au investigat apoi efectul 3,4-DC asupra animalelor vii. Pentru a obţine un rezultat, au injectat substanţa la şoareci. Astfel, s-a descoperit că aceasta protejează împotriva infarctului miocardic şi că reduce creşterea tumorilor cancerigene. 

Astfel potrivit studiului, există multe indicii că postul menţine longevitatea.

Citeşte şi

Lorena, studenta care a ales Danemarca: „În România nu este neobişnuit ca tinerii cu studii universitare să lucreze la McDonalds“

Cât de dăunătoare este expunerea la aburii ţigărilor electronice. Rezultatele îngrijorătoare ale unui sondaj recent

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite