Cercetat penal după un anunț pe Facebook. Vindea articole pirotehnice în mod ilegal

0
Publicat:

Un tânăr din Maramureș este cercetat după ce a postat anunțuri repetate pe rețelele de socializare privind vânzarea unor bunuri. Acestea erau însă vânzări ilegale, iar polițiștii au început o anchetă. Pentru vânzarea unor numite categorii de articole pirotehnice e nevoie de autorizație.

Articole pirothenice confiscate   FOTO IPJ Maramureș
Articole pirothenice confiscate FOTO IPJ Maramureș

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Maramureș, în colaborare cu polițiștii din Șomcuta Mare, au efectuat percheziții domiciliare la un tânăr de 22 de ani din Șomcuta Mare, Maramureș. Acesta se pare că postase mai multe anunțuri pe Facebook în legătură cu vânzarea unor articole pirotehnice.

În urma perchezițiilor au fost identificate aproximativ 300 kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F3, F4, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei, 2009 pachete de țigări de proveniență DUTY FREE în valoare de 32.144 lei”, arată Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș.

De asemenea, a fost găsită și suma de 15.670 euro și 7.000 lei, sumă care a fost confiscată, alături de toate celelalte bunuri.

Articole pirotehnice  FOTO IPJ Maramureș
Articole pirotehnice FOTO IPJ Maramureș

În cadrul activităților s-a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Maramureș, a polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică-Grupa Canină, precum și ai Serviciului Criminalistic Maramureș”, mai arată IPJ Maramureș.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiuniilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și contrabandă.

În această perioadă încă se desfășoară campania „Foc de artificii” a Poliției Române, care are ca scop prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

A comandat articole pirotehnice pe adresa școlii

Acesta nu este un caz singular, în Maramureș. La sfârșitul lunii noiembrie, un elev de 13 ani a comandat de pe un site articole pirotehnice din categoriile  P1, F2, F3 și F4, solicitând livrarea acestora pe adresa școlii unde învață.

Bunurile au fost achitate la livrare cu suma de 380 de lei de către un alt elev tot de 13 ani. Site-ul care a livrat articolele pirotehnice către minor a încălcat astfel prevederile art. 37, lit. b) și c) din Legea nr. 126/1995- privind regimul materiilor explozive, republicată și cu modificările ulterioare.

Articolele pirotehnice în cantitate totală de aproximativ 15 kilograme au fost indisponibilizate urmând a face obiectul unei expertize criminalistice.

Polițiștii au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, mai arată IPJ Maramureș.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite