Beneficiile Vitaminei D. Părerea specialiştilor, potrivit celui mai recent studiu referitor la consumul de Omega 3
0Cel mai recent studiu legat de Vitamina D arată că substanţa poate preveni cancerul sau bolile cardiovasculare, precum infarctul. De asemenea, acelaşi studiu relevă faptul că şi Omega 3 are aceeaşi funcţie, scăzând numărul cazurilor de infarct.
Cel mai recent studiu, numit VITAL a fost prezentat în cadrul reuniunii anuale a Societăţii Nord Americane de Menopauză de la Chicago. Acesta revelă faptul că administrarea de Vitamina D în mod constant a fost asociată cu o reducere a cazurilor de mortalitate datorate cancerului în rândul celor care au fost supuşi studiului iniţiat de către specialişti.
La studiu au participat peste 26.000 de persoane, femei şi bărbaţi şi au fost supuşi analizei pentru o perioadă de cinci ani.
„Modelul constatărilor sugerează un echilibru complex al beneficiilor şi riscurilor pentru fiecare intervenţie, astfel duce la nevoia de cercetare suplimentară pentru a determina care indivizi pot fi cel mai probabil să beneficiezi de aceste suplimente”, spune Dr. JoAnn Manson, autorul principal al studiului de la Brigham şi Spitalul de femei, un afiliat al şcolii medicale Harvard.
În cadrul studiului au fost testate şi beneficiile Omega 3 asupra organismului uman. Astfel, s-a constatat că uleiul de peşte ajută la prevenirea cazurilor de infarct. Specialiştii care au elaborat studiul au arătat că beneficiile pentru sănătatea inimii sunt confirmate şi de alte meta-analize ale studiilor randomizate cu Omega 3 realizate până în prezent.
Citeşte şi
Ce trebuie să faci pentru a evita înecul cu alimentele pe care le consumi. Sfatul specialiştilor