A murit Akebono. Actorul Claudiu Pop din Maramureş era o figură pitorească la televizor în anii 2000

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Claudiu Pop a încetat din viaţă   Sursă foto: Facebook
Actorul Claudiu Pop a încetat din viaţă   Sursă foto: Facebook

Actorul maramureşean Claudiu Pop, cunsocut publicului drept „Akebono”, a încetat din viaţă. Acesta era cunoscut pentru că a slăbit în cadrul unei emisiuni televizate nu mai puţin de 80 de kilograme pe parcursul unui an.

Claudiu Pop, îndrăgitul actor din Maramureş cunoscut publicului sub numele de Akebono, a încetat din viaţă. Anunţul decesului său a fost făcut de către familie, pe reţelele de socializare. Zeci de prieteni şi cunoscuţi au scris mesaje de rămas bun pe pagina lui de socializare.

El a reuşit să uimească în 2004 când a slăbit în cursul unui an nu mai puţin de 80 de kilograme, în cadrul unui show de televiziune.

Actorul primise porecla de „Akebono” datorită asemănării sale cu luptătorul de sumo Akebono Taro şi era cunoscut publicului în special după ce a fost unul dintre personajele principale în matinalul „Canalul de ştiri” difuzat de Antena 1.

Claudiu Pop avea atunci 203 kilograme şi în cadrul emisiunii a urmat o dietă a celebrului antrenor Florin Uceanu, în urma căreia a slăbit 80 de kilograme într-un an.

După această reuşită a scris o carte numită „Greu de slăbit”.

Actorul a jucat din 1991 pe scena teatrului din Baia Mare, până când a ajuns la show-ul televizat de la Antena 1. După aceea s-a retras din lumina reflectoarelor. Deocamdată nu sunt cunoscute circumstanţele în care actorul a încetat din viaţă. Familia a anunţat că înmormântarea va avea loc miercuri, 3 august 2022, la ora 13.00, la Sălsig, acolo unde locuia în ultimii ani.

Despre viaţa de actor, el relata că a intrat în lumea teatrului ca maşinist, iar apoi a fost remarcat de Mihai Maximilian, care i-a dat primul rol.

Matinalul pe care îl făcea la Antena 1 alături de alţi actori cunoscuţi precum Ovidiu Uscat sau Constantin Trofin l-a făcut celebru. Cura de slăbire a actorului a fost transmisă în direct pe parcursul unui an, rezultatele fiind vizibile pas cu pas.

Actorul a mai publicat un volum de versuri, un caleidoscop umoristic, proză umoristică şi celebra „Greu de slăbit”.

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Samsarii de maşini second-hand, la un pas de dispariţie

Călătoria în Taiwan a doamnei Nancy Pelosi este un semnal, dar ce înseamnă cu adevărat?

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite