VIDEO Primarul interimar Ilie Bîrzu, la final de mandat: „Gradul de îndatorare al Bacăului este în limitele legale, aproximativ 22%“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Bîrzu a condus municipiul Bacău în ultimele patru luni FOTO Mircea Merticariu
Ilie Bîrzu a condus municipiul Bacău în ultimele patru luni FOTO Mircea Merticariu

Ilie Bîrzu, cel mai longeviv ales din Consiliul Local Bacău, cu o experienţă în administraţie de 24 de ani, a explicat care este stadiul lucrărilor la principalele obiective de investiţii din Bacău. Din luna ianuarie, Bîrzu a fost ales viceprimar, iar din februarie a preluat atribuţiile de primar al municipiului Bacău. În câteva zile îşi va prelua mandatul Cosmin Necula, ales de băcăuani la scrutinul din 5 iunie.

Ilie Bîrzu afirmă că în scurt timp vor fi recepţionate lucrările la arterele importante din municipiul Bacău, Milcov şi I.L. Caragiale dar că Insula de Agrement, unul dintre principalele loccuri de distracţie pentru băcăuani, va fi gata abia la iarnă. „O firmă de consultanţă juridică are termen săptămâna aceasta să prea Spitalul Municipal. În două săptămâni, obiectivul de investiţii va fi preluat de municipalitate, urmând să fie organizată o licitaţie pentru lucrările care au rămas neefectuate. Eu estimez că Spitalul va fi gata în 2018. În patru luni cât a fost primar, Bîrzu a încercat să schimbe imaginea administraţiei liberale de la Bacău, grav afectată de zecile de dosare de corupţie aflate pe rol dar şi de lucrările întârziate, la care s-a pierdut finanţarea europeană. 600 de persoane au fost în audienţă, au fost create noi cluburi pentru pensionari şi s-au dat premii în bani pentru elevi, profesori, sportivi, antrenori şi pnesionari, cu 50 de ani de căsnicie. „Sunt şi semne de revigorare a economiei. S-a remarcat o creştere a încasării impozitelor pe profit de 5 milioane de lei. Totodată, gradul de îndatorare al municipiului este în limitele legale, undeva în jurul a 20-22%“, a mai afirmat Ilie Bîrzu, în ultima zi de mandat. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite