Tranzacţia anului în Hi-Tech: Microsoft preia reţeaua LinkedIn. Tranzacţia se ridică la 26,2 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft a convenit luni preluarea LinkedIn, într-o tranzacţie în valoare de 26,2 miliarde de dolari în numerar, relatează MarketWatch. Într-o postare pe blog, Microsoft a anunţat că va plăti 196 de dolari pentru fiecare acţiune LinkedIn şi că va finanţa tranzacţia prin emiterea de obligaţiuni.

Operatorului site-ului de socializare destinat profesioniştilor îşi va păstra brandul, cultura şi independenţa, iar director general va rămâne Jeff Weiner. Acesta va fi subordonat directorului general al Microsoft, Satya Nadella. Acordul ar urma să fie finalizat în acest an.

Acţiunile LinkedIn au crescut cu 48% în urma informaţiei, în timpul tranzacţiilor electronice premergătoare deschiderii bursei din New York. Acţiunile Microsoft au fost suspendate înainte de anunţ, iar după reluarea tranzacţiilor au scăzut cu 4,2%.

Compania LinkedIn a investit masiv în extinderea prin achiziţia de companii, angajarea de personal şi creşterea prezenţei în China şi pe alte pieţe din afara SUA, cu obiectivul de a-şi întări cele mai importante servicii pe care le furnizează, respectiv cele de recrutare.

Acest serviciu, care face legătura între companiile de recrutare şi persoanele aflate în căutare de loc de muncă, se află sub presiune în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia-Pacific, din cauza „actualelor condiţii economice globale”, a declarat directorul financiar, Steve Sordello.

LinkedIn a fost fondată în anul 2002, iar acum are 9.200 de salariaţi. Reţeaua a avut anul trecut venituri de 2,99 miliarde de dolari, dar a consemnat o pierdere de 166 de milioane de dolari. Preşedintele companiei este cofondatorul Reid Hoffman.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite