Urs filmat cum fugărește o oaie minute în șir în curtea unor oameni din Comarnic. Sălbăticiunile au semănat frica printre localnici VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cameră de supraveghere a surprins momentul în care un urs intră în curtea unor localnici din Comarnic și începe să vâneze o mioară, care fuge speriată pentru a-și salva viața.

Ursul a fugărit mioara minute în șir FOTO pixabay
Ursul a fugărit mioara minute în șir FOTO pixabay

Urșii vizitează din ce în ce mai des curțile oamenilor din localitatea Comarnic. Pe imaginile surprinse zilele trecute de o cameră de supraveghere se vede cum sălbăticiunea vânează o oaie.

Animalul a intrat într-o curte și a fugărit mioara minute în șir, dar aceasta a reușit într-un final să se salveze.

Localnicii spun că stau cu frică, mai ales că în urmă cu o săptămână, un alt urs a venit în plină zi la gardul unei școli din oraș și a fost filmat de copiii aflați la ore.

Autoritățile cred că animalul provine din pădurile din județul Bacău. Și la Vaslui, oamenii au primit 3 mesaje RO-ALERT în ultimele zile, după ce un urs și-a făcut apariția la marginea localității.

Sălbăticiunile au fost văzute recent în comunele Oșești și Ivănești din județul Vaslui, iar jandarmii au transmis populației câteva recomandări pentru a preveni incidentele nedorite și pentru a se evita producerea unor situații periculoase:

-evitați locurile (pădurile) în care s-a semnalat prezența urșilor;

-dacă întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele, nu le hrăniți și nu faceți poze cu acestea;

-faceți-vă simțită prezența, vorbiți, astfel încât animalul să nu fie luat prin surprindere;

-dacă animalul se apropie de dumneavoastră, ridicați brațele deasupra capului ca să păreți cât mai mari;

-nu aruncați cu pietre sau cu alte obiecte și să nu vă bazați că este suficientă distanță până la urs, să vă îndepărtați de el;

-păstrați-vă calmul și să nu fugiți, ursul fuge mult mai repede decât omul, iar prin fugă instinctul de vânătoare i se activează și atunci atacă;

-solicitați sprijin apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite