Un șofer beat a spulberat o femeie pe trecerea de pietoni. Era în comă alcoolică și nu a observat pietonul

0
Publicat:

Poliţiştii au reţinut un şofer de 49 de ani, care a provocat un grav accident rutier la Bacău. Având o alcoolemie de unu la mie în aerul expirat, bărbatul a lovit în plin o femeie care traversa pe trecerea de pietoni.

Femeia a fost accidentată când traversa strada pe trecerea de pietoni FOTO arhivă Adevărul
Femeia a fost accidentată când traversa strada pe trecerea de pietoni FOTO arhivă Adevărul

Un grav accident rutier a avut loc luni seară, pe ianuarie, pe o stradă din municipiul Bacău. O femeie a fost lovită în plin de un șofer care era în stare avansată de ebrietate și nu a văzut pietonul care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni.

 „La data de 9 ianuarie, în jurul orei 20,00, un conducător auto, de 49 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Milcov din localitate, ajungând la trecerea pentru pietoni, semnalizată prin marcaj şi indicator rutier, ar fi surprins şi accidentat o femeie, de 56 de ani care se angajase regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Pietonul a fost transportat la spital pentru investigaţii medicale de specialitate”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Atât şoferul, cât şi pietonul au fost testaţi pentru alcoolemie. Dacă în cazul femeii rezultatul a fost negativ, rezultatul cu aparatul etilometru în urma testării şoferului a arătat valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate mostre pentru stabilirea exactă a alcoolemiei în sânge.

Marţi, 10 ianuarie, în urma administrării de probe, şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta fiind plasat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Accidentarea pietonilor, un fenomen în creștere

Un alt accident rutier în urma căruia un pieton a fost lovit pe trecerea marcată cu zebră a avut loc la Focșani pe 11.11.2021. Poliţiştii care au făcut verificări în urma evenimentului i-au întocmit dosar penal şoferiţei în vârstă de doar 19 ani.

În ziua accidentului, un bărbat s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă şi a spus că a fost victima unui accident rutier în municipiul Focşani.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că un autoturism condus de o tânără  de 19 ani care circula pe strada Cuza-Vodă, ar fi acroşat uşor bărbatul în vârstă de 65 de ani din municipiul Focşani, iar în urma coliziunii aceasta l-a transportat la spital.

Momentul a fost surprins de o cameră video instalată pe o maşină care mergea în paralel cu autoturismul implicat în eveniment, astfel că din imagini se vede foarte clar că şoferiţa lipsită de exeprienţă nu a acordat prioritate pietonului grăbit.

Atât pietonul, cât şi tânăra de 19 ani au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite