Sinucidere șocantă la Bacău. Fată de 16 ani, găsită parțial carbonizată în grădină

0
Publicat:

Fata din Bacău, în vârstă de 16 ani, era retrasă și nimic nu a anunțat gestul pe care avea să îl facă. Familia i-a găsit corpul parțial carbonizat în grădina casei unde locuia.

Fata nu a lăsat un bilet în care să explice de ce a recurs la acest gest extrem FOTO Pixabay
Fata nu a lăsat un bilet în care să explice de ce a recurs la acest gest extrem FOTO Pixabay

Sinuciderea unei adolescente de 16 ani a șocat comunitatea din comuna băcăuană Bogădănești. Fata și-a dat foc în grădina casei unde locuia, fiind găsită parțial carbonizată de către membrii familiei.

Trupul său neînsuflețit a fost găsit luni, 9 ianuarie, în jurul orei 6.30, de către membrii familiei, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții IPJ Bacău.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării autopsiei. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

Potrivit unor surse judiciare, adolescenta era cunoscută ca o fire mai retrasă. În dimineața în care și-a luat viața, a fumat un pachet de țigări, a băut spirt, apoi și-a turnat benzină pe corp și și-a dat foc. Nu a fost găsit până acum un bilet de adio, în care adolescenta să își explice gestul.

Un adolescent din Vaslui, extrem de inteligent, s-a sinucis

Un alt adolescent și-a pus capăt zilelor pe 11.06.2021. Copilul, în vârstă de 14 ani, din comuna vasluiană Deleni, a decis să încheie socotelile cu viaţa, spânzurându-se de cireşul din spatele casei. Oamenii din sat spun că Andrei a ales să părăsească această lume din cauza certurilor din sânul familiei, mama lui fiind bolnavă psihic, iar tatăl - alcoolic.

Andrei era un elev bun la învăţătură, fiind premiant în fiecare an şi abonat al burselor de merit, însă acasă trăia un adevărat coşmar.

„Luni nu a fost la şcoală, iar marţi şi miercuri a întârziat la prima oră. A avut o ceartă cu tata pentru că petrecea foarte mult timp pe tabletă şi nu mai putea să se trezească dimineaţa, încât să ajungă la timp la ore. Avea, probabil, şi alte supărări personale, însă mie nu mi-a spus nimic. Aseară nu am mai vorbit cu el, însă l-am mai liniştit după acea ceartă. Era un copil foarte bun la învăţătură, îi plăcea foarte mult matematica, avea note bune şi la limba română”, a declarat sora lui Andrei, pentru Vremea Nouă.

Toţi locuitorii satului ştiau cu ce se confruntă Andrei acasă, însă nimeni nu i-a sărit în ajutor. Nici măcar profesorii, care îl vedeau zi de zi la şcoală şi care puteau să alerteze serviciile de asistenţă socială.

În acest caz a fost deschis dosar pentru ucidere din culpă, cercetările fiind efectuate de Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vaslui, sub coordonarea unui procuror.

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri