Un aeroport din România vrea să ofere bani companiilor care operează zboruri noi către Europa

0
Publicat:

Pentru a a atrage operatorii de zbor în județ, aeroportul „George Enescu” din Bacău a găsit o soluție inedită: oferă bani companiilor care operează zboruri noi către Europa.

Aeroportul din Bacău FOTO Mircea Merticariu
Aeroportul din Bacău FOTO Mircea Merticariu

Potrivit Ziarului de Bacău, propunerea urmează să fie votată în Consiliul Județean, instituția sub tutela căreia se află aeroportul din Bacău.

Schema de ajutor de minimis pentru companiile aeriene prevede un buget maxim de 600.000 euro, prin care se estimează ca vor fi selectați trei beneficiari ( 200.000 euro per beneficiar), iar aceasta se va întinde pe o perioadă de cel mult doi ani.

„Acest sprijin are în vedere co-interesarea companiilor aeriene în vederea restabilirii conectivității aeroportului și a regiunii cu piețele tradiționale cât și cu destinații noi, până la stabilizarea factorului de încărcare al aeronavelor la un nivel minim de profitabilitate pentru operatorul aerian. Obiectivul este că, la finalizarea schemei de ajutor de minimis, sau epuizarea fondurilor, companiile aeriene să păstreze, în continuare operarea rutelor, deoarece acestea vor fi ajuns la maturitate, iar fłuxul de pasageri va fi suficient pentru că rutele să fie viabile din punct de vedere economic. Se propune atragerea unui număr maxim de 3 companii aeriene, cu un buget de maxim 200.000 euro per companie aerienă (600.000 euro în total), iar principalele rute avute în vedere sunt cele a căror deservire a fost întreruptă începând cu septembrie 2022”, a anunțat conducerea Aeroportului Bacău

Potrivit sursei citate, reprezentanții aeroportului pun și o serie de condiții operatorilor interesați să ia cei 200.000 de euro. Printre cele mai importante este să nu deschidă rute identice de pe aeroporturi aflate la o distanță mai mică de 150 km de Bacău, minimum șase luni după încheierea contractului.

De asemenea, pentru Aeroportul Bacău reprezintă o prioritate redeschiderea rutelor închise în septembrie 2022, atunci când Blue Air a intrat în faliment. Este vorba de zborurile către Bruxelles, Bergamo, Catania, Roma, Londra, Dublin sau Liverpool. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite