Flashmob spectaculos în aeroportul din Bacău. Un ansamblu folcloric a făcut senzație VIDEO

0
Publicat:

Călătorii aflați pe aeroportul „George Enescu” din Bacău au avut parte joi, 15 decembrie, de o surpriză plăcută. Membrii ansamblului folcloric „Busuiocul” au pus în scenă un spectacol de tradiții populare.

Membrii ansamblului folcloric „Busuiocul” au încântat asistența FOTO captură video
Membrii ansamblului folcloric „Busuiocul” au încântat asistența FOTO captură video

Persoanele prezente joi, 15 decembrie, pe aeroportul „George Enescu” din Bacău s-au bucurat de spectacolul de colinde și jocuri populare românești organizat de ansamblul folcloric „Busuiocul”.

Acțiunea a fost organizată sub forma unui flashmob care a încântat asistența. Numeroși călători s-au oprit pentru a-i asculta și admira pe dansatori, iar unii dintre ei au filmat toată acțiunea.

Flashmob la Castelul de Lut din Porumbacu de Sus

Un alt moment special a fost organizat pe 26.06.2022 de Şcoala Dans Popular Tăbuș şi a marcat două sărbători de suflet ale românilor: Ziua Iei şi Ziua Drapelului Naţional. La finalul flasmob-ului, participanţii au întins un drapel imens.

Renumită pentru flashmob-uri de dans popular care au impresionat fie prin numărul mare de participanţi, fie prin locaţii sau coregrafii, şcoala Dans Popular Tăbuș a surprins încă o dată. 

Cursanţii au dansat hore şi sârbe din sudul Moldovei FOTO Școala de Dans Popular Tăbuș
Cursanţii au dansat hore şi sârbe din sudul Moldovei FOTO Școala de Dans Popular Tăbuș

O sută de cursanţi îmbrăcaţi în ii şi cămăşi tradiţionale au dansat în curtea Castelului de Lut din Porumbacu de Sus (judeţul Sibiu).

Valea Zânelor a răsunat preţ de câteva minute de hore, sârbe şi jocuri populare din sudul Moldovei. La final participanţii au întins un drapel imens, marcând astfel două sărbători de suflet ale românilor: Ziua Iei şi Ziua Drapelului Naţional.

Cursanții au desfășurat un imens steag românesc FOTO Școala de Dans Popular Tăbuș
Cursanții au desfășurat un imens steag românesc FOTO Școala de Dans Popular Tăbuș

Momentul a fost imortalizat cu drona de către Ştefan Andrei (360 Degrade), dar şi de turiştii aflaţi în vizită la castel. În luna mai a acestui an, aceeaşi şcoală de dans popular din Galaţi a organizat la Mamaia prima ediţie a Congresului Naţional al Şcolilor de Dans Popular din România.

Evenimentul s-a evidenţiat printr-un flashmob de dans pe malul mării, în jurul aceluiaş drapel uriaş întins pe nisip. De la Marea Neagră la Valea Avrigului, cursanţii pasionaţi ai şcolii sub îndrumarea coregrafului Virgil Tăbuş, duc peste tot prin ţară jocurile populare din judeţul Galaţi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite