Fost primar, student la 73 de ani. Este „boboc” la Facultatea de Istorie și învață și la Școala de Arte Populare

0
Publicat:

Neculai Ghețu, fost primar în trei comune din Bacău, este student în primul an la Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și ia cursuri de canto la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” din Iași.

Neculai Ghețu (dreapta) alături de profesorul său de canto, Marcel Maxim FOTO bzi.ro
Neculai Ghețu (dreapta) alături de profesorul său de canto, Marcel Maxim FOTO bzi.ro

După 20 de ani în care a fost primar în trei comune din județul Bacău (Cașin, Pârgărești și Târgu Trotuș), Neculai Ghețu s-a întors la meseria lui de bază din momentul în care a început revoluția din 1989: cea de tehnician constructor proiectant construcții civile și industriale.

Ghețu este originar din orașul Târgu Ocna, însă în urmă cu doi ani s-a mutat în județul Iași din motive medicale. Pentru a-și ocupa timpul într-un mod mai deosebit, fostul edil a început să ia cursuri de muzică ușoară în cadrul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” din Iași.

Neculai Ghețu interpretează „Una spina e una rosa”

„Este modul perfect de a petrece timpul, îmi place foarte mult și îmi face o deosebită plăcere să lucrez alături de domnul Maxim (n.r. profesor din cadrul Școlii Populare de Arte din Iași). Acum sunt în anul II în care studiez muzica, mai am un an și finalizez aceste studii”, a declarat Neculai Ghețu pentru bzi.ro.

Student în anul I la 73 de ani

În anul 2022, Neculai Ghețu s-a înscris la Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, deoarece este pasionat de istorie.

Mărturisește că i-a fost frică să nu râdă ceilalți studenți de el, însă a avut surpriza plăcută ca, din contră, să fie primit cu brațele deschise de colegii lui, pe care îi consideră nepoții săi.

„Sunt boboc, am dat și examene. Am ales această facultate, deoarece am mai făcut o facultate de Istorie în tinerețe, iar acum vreau să văd ce s-a mai schimbat. Îmi place istoria și chiar îmi place la facultate, îmi fac proiectele pe care le am de făcut, sunt foarte atent la ore și ce mă bucură tare este faptul că am fost primit bine de către ceilalți studenți”, a mai spus Neculai Ghețu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite