Sediul E.On din Bacău, pus sub sechestru asigurător de magistraţii Judecătoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul EON din Bacău
Sediul EON din Bacău

Decizia de instituire a sechestrului asigurător pe imobilul de birouri de pe strada Ştefan cel Mare a fost luată vineri, ora 10.00, de magistraţii Judecătoriei Bacău. E.On a declarat recurs.

Este vorba despre dosarul în care, de mai bine de doi ani, E.On Gaz Distribuţie se judecă cu proprietarii de apartamente din blocul zguduit de explozia de pe strada Martir Horea.

Au fost admise toate probele solicitate de părţile vătămate civile, printre care se solicită o expertiză pentru a se vedea dacă blocul poate fi reconsolidat sau demolat şi reconstruit din temelii, a declarat Bogdan Pocovnicu, avocatul sinistraţilor din blocul cuprins de flăcări în decembrie 2010.

Aceeaşi expertiză a mai fost cerută şi de Primărie însă în urmă cu doi ani şi verdictul speciliştilor a fost că blocul poate fi consolidat. Proprietarii apartamentelor distruse de explozie şi flăcări afirmă că, între timp, expertiza iniţială nu mai este valabilă, deoarece în aceşti doi ani, imobilul s-a degradat şi mai tare.

Avocatul Pocovnicu susţine că, deşi  Primăria a decis începerea reconsolidării, decizia luată vineri de magistraţi obligă amânarea începerii lucrărilor de reconstrucţie.

Alte articole:

FOTO Pompierii au câştigat lupta cu focul ce a cuprins pădurile din comunele băcăuane Agăş şi Asău

Oportunităţi pentru studenţii şi elevii băcăuani de completare a studiilor în străinătate

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite