Primarul Bacăului a făcut LIVE pe Facebook din avionul care stropeşte contra ţânţarilor VIDEO

0
0
primar Bacau avion tantari FOTO desteptarea.ro

Primarul Bacăului s-a urcat în avion şi a transmis pe Facebook tratamentul aplicat din avion pentru stârpirea ţânţarilor din municipiu, după ce în ultimele zile a fost criticat pentru că a întârziat efectuarea operaţiunii.

Operaţiunea de stârpire a ţânţarilor din municipiul Bacău s-a transformat între-o veritabilă telenovelă, în special pe reţelele de socializare.

„Combaterea eficientă a vectorilor supuşi tratamentului se raportează la condiţiile meteorologice, lipsa precipitaţiilor pe o perioadă de cel puţin 3 zile consecutiv şi la înregistrarea unor temperaturi optime pe timpul nopţii. În funcţie de necesităţi, operatorul va interveni şi cu mijloace terestre pentru dezinsecţie în zonele în care se înregistrază focare.În paralel s-au demarat şi măsuri de deratizare în spaţiile deschise, prioritare fiind platformele şi punctele de colectare a deşeurilor menajere, pieţele şi parcurile”, anunţa municipalitatea la începutul lunii mai.

Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, a fost criticat în mai multe rânduri pentru că a întârziat nepermis de mult să declanşeze campania de combatere a ţânţarilor, astfel că a decis să rezolve personal problema. Miercuri dimineaţă, 15 iunie, s-a urcat în avionul folosit pentru aplicarea tratamentului de combatere a ţânţarilor şi a filmat toată operaţiunea.

Comentariile nu au întârziat să apară. Unii băcăuani au remarcat că e nevoie ca primarul să se implice personal pentru ca treaba să fie bine făcută, iar alţii s-au declarat bucuroşi pentru că în sfârşit vor scăpa de ţânţari.

Alţi locuitori ai Bacăului au venit şi cu propuneri.

”Şi totuşi o dronă să facă treaba asta mai silenţioasă nu se poate cumpăra de către primărie? Zici că începe războiul când trece la 6 dimineaţa (stau la etaj4)”, a scris un bărbat.

”Găsiţi dumneavoastră o dronă să stropescă câte o tonă de lichid la tură. Şi să fie şi silenţioasă”, a fost replica primarului.

”Avem rugămintea ca aceste măsuri luate împotriva țânțarilor, cât și căpușelor, să le efectuaţi noaptea sau dimineața devreme până în ora 7,00. Nu este plăcut sa te trezești cu substanțe pe corp în drum spre serviciu”, spune o altă băcăuancă.

”Tratamentele sunt efectuate conform legii, cu avizul de mediu. Ele încep la 5-5,30 dimineaţa. Noaptea nu se poate zbura cu astfel de aparate de zbor. Voi transmite prestatorului să încerce finalizarea până la 7,00”, explică Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Nu au lipsit însă criticile. „Se pare că avem şi explicaţia pentru care tratamentul avio a întârziat: ocupantul scaunului de primar a ţinut să se tragă şi el cu avionul şi să facă un clasic live pe Facebook, pe bani publici, chiar dacă aparatul respectiv nu este pentru pasageri”, a scris viceprimarul Bacăului, Cristian Ghingheş, pe pagina personală de Facebook. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Un şofer dornic de senzaţii tari transmite live pe Facebook momentul în care loveşte trei maşini parcate VIDEO

Viteza de infarct cu care circula un tânăr pe un drum naţional. Ce amendă i-au aplicat poliţiştii

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite