Pompierii continuă să se lupte cu focul ce a cuprins pădurea din comuna Agăş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 50 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Maior Constantin Ene" al judeţului Bacău au continuat şi vineri acţiunile de stingere a incendiului din comuna băcăuană Agăş.

Incendiul ce a cuprins aproape 40 de hectare de pădure a izbucnit marţi.

Misiunea de stingere a incendiului ce a afectat o suprafaţă de aproximativ 40 hectare de litieră, cioate şi doborâturi este foarte dificilă din cauza terenului greu accesibil, echipajele de intervenţie fiind nevoite să parcurgă pe jos o distanţă de aproximativ 4 km. Mai mult de atât, în zona în care se manifestă incendiul se înregistrează frecvente intensificări ale vântului şi nu există surse de apă, a declarat Andrei Grecu, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău.

Intervenţia pompierilor militari este îngreunată şi din cauza existenţei elementelor de muniţie rămasă neexplodată, din timpul conflictelor militare. Pentru eliminarea riscului la care sunt expuse forţele de intervenţie, zona este asanată de către echipa pirotehnică din cadrul I.S.U.J. Bacău.

În cele trei zile de misiune au fost ridicate 11 tuburi de cartuşe, calibru 7,22 mm şi un proiectil exploziv, calibru 100 mm. Muniţia a fost transportată în siguranţă şi depozitată în vederea distrugerii, a completat Andrei Grecu.

La stingerea incendiului participă angajaţii Ocolului Silvic Comăneşti şi pompierii civili ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Agăş.

Alte articole:

Incendiu pe 10 hectare de pădure în comuna Agăş

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bacău invită la "Colaborare pentru păsările migratoare"

      

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite