Agenţia pentru Protecţia Mediului Bacău invită la "Colaborare pentru păsările migratoare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stol de păsări Foto:www.ostroaveledunarii.ro

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bacău organizează, în perioada 8-14 mai, multe seminarii cu elevii şcolilor din municipiu, legate de Ziua Internaţională a Păsărilor Migratoare.

Tema din acest an poartă denumirea „Colaborare pentru păsările migratoare”. Elevii băcăuani vor putea afla mai multe despre această temă şi vor viziona filmul "Lunca Siretului Mijlociu".

Ziua Internaţională a Păsărilor Migratoare se sărbătoreşte anual, din 2006, în cel de-al doilea weekend al lunii mai şi este o campanie globală de conştientizare a nevoii de protejare a păsărilor migratoare şi a habitatelor lor.

În judeţul Bacău sunt 220 de specii de păsări protejate de interes comunitar şi naţional. Lunca Siretului Mijlociu, Lunca Bistriţei precum şi lacurile de pe cursul acestui râu, reprezintă un important culoar de migraţie a păsărilor, împreună cu zonele din judeţ declarate arii protejate.

În aceste arii protejate,cu o suprafaţă de 45.179 ha pe teritoriul judeţului Bacău, sunt supuse unui regim de protecţie 174 de specii de păsări de interes comunitar menţionate în Directiva „Păsări” a Uniunii Europene, din care jumătate sunt specii migratoare (barza albă, lebăda de iarnă, egreta, ciocârlia, stârcul, ţiganuşul, eretele, codalbul, etc), a declarat Corina Neli Pricope, director executiv la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bacău.

Alte articole:

O delegaţie franceză oferă o maşină de pompieri pentru locuitorii din Coloneşti

Elevi din Franţa vizitează Colegiul "Grigore Antipa" din Bacău

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite