Marţi 13, Ziua Informării Preventive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Marţi, 13 august, începând cu ora 10.00, sediul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău îşi va deschide porţile pentru băcăuanii care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, să vadă tehnica de intervenţie cu care echipajele participă la misiunile de salvare şi exerciţii demonstrative de stingere a unui incendiu şi de salvare a unei persoane de la înălţime.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează în Municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării “Ziua Informării Preventive”.

Ziua „Porţilor Deschise” va cuprinde activităţi de educare şi instruire a tinerilor, în scopul prevenirii şi stingerii incendiilor, a înlăturării efectelor produse de acestea, precum şi de alte calamităţi naturale, cunoaşterea modului de apelare 112, cunoaşterea şi exersarea modului de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă: incendiu, cutremur, inundaţie, elemente de muniţii neexplodate din timpul conflictelor militare, a declarat Alexandru Balica, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău.

Se vor organiza şi desfăşura acţiuni de informare preventivă, în vederea diseminării informaţiilor preventive la cât mai multe persoane (adulţi, tineri, copii) şi exerciţii demonstrative pentru membrii comunităţilor locale. În municipiile Bacău, Oneşti şi Moineşti, reprezentanţi ai E-ON România şi personal din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. Constantin Ene” al Judeţului Bacău vor distribui materiale de informare al cărui logo este „Preveniţi ghinionul! – marţi 13 august 2013”.

Totodată, la Ziua „Porţilor Deschise” copiii vor avea ocazia să se întâlnească cu reprezentanţii E-ON România, care vor prezenta celor mici echipamentele şi tehnica cu care intervin pe teren pentru verificarea şi remedierea avariilor la reţelele de gaz şi curent electric.

În Centrul de agrement Valea Budului, se vor derula acţiuni educativ preventive, în vederea conştientizării tinerilor privind cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri specifice, a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor.

Alte articole:

Program prelungit la Serviciul Paşapoarte Bacău în această lună

A fost inaugurat noul sediu al Servicului Paşapoarte din Oneşti

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite