Iulian Bulai a pierdut procesul cu CNCD. Scrisese pe Facebook: „Iisus provine dintr-o familie foarte ciudată, cu o mamă-surogat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, deputatul Iulian Bulai, a fost amendat cu 5.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru o afirmație despre Iisus și fecioara Maria.

Deputatul Iulian Bulai FOTO arhivă Adevărul
Deputatul Iulian Bulai FOTO arhivă Adevărul

Curtea de Apel Bacău a respins în 24 martie a.c. o cerere venită din partea deputatului USR Iulian Bulai din Neamț, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, de anulare a unei amenzi de 5.000 de lei primită din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru o afirmație făcută pe Facebook în legătură cu Iisus și fecioara Maria.

Decizia instanței nu este definitivă.

Inițial, Curtea de Apel Bacău i-a dat câștig de cauză deputatului USR, anulând amenda, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis cazul în rejudecare la aceeași instanță motivat de faptul că judecătorul care a instrumentat cazul respinsese cererea părților de a-l introduce în proces pe pastorul evanghelist David Ciucur, cel care l-a reclamat pe Bulai la CNCD în 2019.

CNCD l-a amendat cu 5.000 de lei în ianuarie 2021 pe deputatul USR Iulian Bulai, care afirmase în 2019 că Iisus provine „dintr-o familie foarte ciudată, cu o mamă-surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea.”

Ulterior, Bulai a declarat că îi pare rău pentru formularea folosită, care nu a fost „cea mai fericită”, însă nu crede că „există un singur mod de a-ţi manifesta credinţa şi nici că acel unic mod trebuie impus altora.”

Asociaţia ActiveWatch, organizaţie care militează pentru comunicare liberă în interes public, își exprimase îngrijorarea atunci cu privire la „derapajul” CNCD de atunci şi a precizat că instituţia care l-a sancţionat pe deputat a devenit un soi de cenzor care pedepseşte exprimările care contravin doctrinei creştine.

„Adevărul” a încercat să-l contacteze la acel moment pe Iulian Bulai pentru a afla dacă a atacat sau nu decizia în instanţă, dar singurul mesaj al deputatului USR a fost: „Nu am niciun comentariu pe acest subiect.”

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite