Elevi judecați pentru răpirea unui coleg. Copilul a fost băgat într-o cușcă și bătut cu bețe

0
Publicat:

Polițiștii băcăuani au trimis în judecată trei elevi ai unui liceu tehnologic din localitatea Parincea pentru lipsire de libertate și lovire și alte violențe. Ei și-au bătut joc de un coleg și l-au lovit de mai multe ori.

Băiatul a fost bagat în cușcă de colegi și bătut cu bețe FOTO captură video
Băiatul a fost bagat în cușcă de colegi și bătut cu bețe FOTO captură video

După aproape un an de la umilirea în public și agresarea unui elev de la Liceul Tehnologic din localitatea băcăuană Parincea, polițiștii au finalizat cercetările și au propus Parchetului ca trei adolescenți să fie trimiși în judecată pentru lipsire de libertate și lovire și alte violențe.

„La data de 11 aprilie 2022, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Parincea au fost sesizaţi prin plângere scrisă de către un bărbat de 46 de ani, cu privire la faptul că, fiul său, de 12 ani, ar fi fost introdus într-un spaţiu închis, de alţi elevi. 

Din cercetări a reieşit faptul că, la terminarea orelor de curs, în timp ce minorul aştepta autobuzul în staţie, ar fi fost abordat de 4 elevi, cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, ulterior fiind închis într-un spaţiu destinat colectării recipientelor din plastic, de pe terenul destinat activităţilor şcolare.

A fost întocmit dosar penal în care au fost efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propunerea de trimitere în judecată a 3 dintre tineri”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

„Ia uite, căţelul de cuşcă, turbalin!”

Elevii nu s-au mulțumit doar să îl răpească și să îl bată pe colegul lor mai mic, dar au și filmat totul. Pe imagini se vede cum un copil este închis într-o cuşcă metalică, iar un băiat îl ironizează: „Ia uite, căţelul de cuşcă, turbalin!”, în timp ce elevul închis cere să fie scos de acolo. Imaginile au fost filmate pe 9 aprilie 2022. 

Tatăl victimei a declarat că nu dorește ca vreun alt copil să mai treacă prin ceea ce a pățit fiul său.

Bărbatul susţine că la conducerea şcolii se mai află un alt film, realizat în aceeaşi zi, în care se vede cum băiatul este bătut cu bețe băgate prin gard, în timp ce agresorii strigă la el: „Câine rău!”. 

„Mai este un filmuleţ pe care eu l-am văzut la fostul director, pe care nici fostul director, nici doamna directoare care este acum (în funcţie – n.r.) nu au vrut să îl dea. Îl filmuleţul respectiv se vede cum copilul băgat în cuşcă plângea şi striga: «Tata, vino şi ajută-mă!», «Vă spun lui tata».

Şi în jurul cuştii erau mai mulţi copii, dar ăştia patru erau cu beţele, îl băteau şi spuneau «Câine rău». Conducerea şcolii are filmuleţele. Nu au vrut să ni le dea”, a declarat tatăl copilului agresat.

„L-au prins din spate, l-au bătut”

Tatăl copilului susţine că sunt patru copii care i-au agresat fiul, spunând că nu îşi explică de ce doar trei au fost certați. 

„Sunt patru copii: doi fraţi şi încă doi. Copilul meu stătea pe bancă, l-au prins din spate, l-au luat, l-au bătut”, a mai spus tatăl băiatului. 

Bărbatul spune că intenționează să depună o plângere penală pe numele inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, Ana-Maria Egarmin, pe care o acuză de lipsă de implicare.

Agresat și de alți colegi

Conducerea Inspectoratului Şcolar Bacău spune că au făcut tot ce ținea de instituție pentru tragerea la răspundere a elevilor implicați în agresarea colegului lor.

„ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu au muşamalizat incidentul din aprilie 2022, ba din contra, la momentul în cauză, în scopul lămuririi contextului reclamat, au conlucrat, anunţând chiar instituţiile competente pentru a interveni, mai ales că evenimentul s-a petrecut în curtea primăriei, nu în perimetrul şcolii!!!

Lucru confirmat de cercetările agenţilor de poliţie şi înregistrat în documentele întocmite de aceştia sau de reprezentanţii şcolii.

Mai mult, părinţii elevilor implicaţi au fost înştiinţaţi de incident şi că este în lucru un dosar penal, fapt dovedit prin semnarea  de luare la cunoştinţă de către mama copilului agresat. ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu efectuează anchete sau cercetări penale!”, au precizat reprezentanții ISJ Bacău.

După incidentul din aprilie 2022, elevul de la Liceul Tehnologic din Parincea a mai fost agresat în apropierea şcolii de alţi colegi. Aceștia au aruncat în băiat cu bulgări de zăpadă amestecată cu gheață, rănindu-l la un obraz.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite