Elevul care a băgat doi copii cu capul în toaletă a fost arestat. Este acuzat acum și de lipsire de libertate

0
Publicat:

Elevul de 15 ani, reţinut inițial după ce a agresat şi umilit doi colegi de la Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” din Bacău, a fost arestat preventiv pentru 20 zile. Este cunoscut în școală pentru comportamentul lui violent.

Elevul bătăuș a fost arestat preventiv FOTO arhivă Adevărul
Elevul bătăuș a fost arestat preventiv FOTO arhivă Adevărul

Elevul de 15 ani care învață la Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” din Bacău și care și-a forțat doi colegi de clasă cu cerințe educaționale speciale să bage capul în toaletă, i-a lovit cu palmele peste față și i-a forțat să meargă în genunchi până în sala de clasă, a fost arestat preventiv pentru 20 de zile.

Poliţiştii băcăuani au continuat administrarea probatoriului în cazul tânărului de 15 ani, reţinut pentru loviri sau alte violenţe, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. Astfel, s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de acesta, sub aspectul comiterii a două infracţiuni de lipsire de libertate.

Ulterior, minorul a fost prezentat instanţei care, la propunerea unităţii de parchet, a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 20 de zile”, a declarat subcomisarul Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Iniţial, adolescentul fusese reținut de poliţişti pentru 24 ore sub acuzaţia de loviri sau alte violenţe, dar în urma anchetei s-a constatat că există probe din care rezultă și că i-a lipsit de libertate pe cei doi colegi de clasă.

Consiliere psihologică și protecție pentru copiii agresați

Totul a pornit după apariția pe rețelele de socializare a două filmulețe, în care se vede un elev care este lovit de un coleg, în toaleta unităţii şcolare, însă martorii au declarat ulterior că băiatul agresat ar fi fost obligat să bage capul în vasul de toaletă. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău a declanșat propria anchetă în acest caz și spune prin reprezentanții săi că băiatul de 15 ani este cunoscut în școală pentru comportamentul violent.

„Din primele verificări rezultă că incidentul s-ar fi petrecut joi, 26 ianuarie. Din păcate, acesta survine altor momente - unul care a avut loc în noiembrie 2022 şi altul cu o săptămână în urmă - în care elevul agresor a şicanat, respectiv a muşcat un coleg de clasă, motiv pentru care a fost sancţionat cu scăderea cu două puncte a notei la purtare şi cu avertisment. Acum a reacţionat şi mai violent, lovindu-i pe doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale”, a declarat inspectorul şcolar general Ana-Maria Egarmin.

Primele măsuri luate după cele întâmplate au fost oferirea de consiliere psihologică şi protecţie copiilor agresaţi. Conducerea ISJ Bacău a dispus și efectuarea unei cercetări prealabile în vederea realizării anchetării disciplinare a conducerii liceului.

Prefectul de Bacău, Lucian-Gabriel Bogdănel, a încheiat joi, 2 februarie, un parteneriat cu Poliția și ISJ Bacău pentru combaterea violenței în școli și a bullying-ului.  

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri