Directoarea liceului unde un elev a sechestrat şi a bătut doi colegi, demisă. Ce a descoperit Inspectoratul Școlar

0
Publicat:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău a eliberat-o din funcţie pe directoarea Liceului Tehnologic ,,Dumitru Mangeron” Bacău, unde un elev de 15 ani a sechestrat, bătut şi umilit doi colegi de clasă cu cerințe educaționale speciale.

Elevul violent a fost arestat preventiv FOTO Shutterstock
Elevul violent a fost arestat preventiv FOTO Shutterstock

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău a finalizat ancheta la Colegiul „Dumitru Mangeron” din Bacău, unde un elev de 15 ani a lovit doi colegi de clasă cu cerințe educaționale speciale și i-a băgat cu capul în toaleta școlii, după care i-a forțat să meargă în genunchi până în sala de clasă.

Inspectorii școlari au stabilit existența a cel puţin şapte situaţii de bullying şi violenţă între elevi începând din octombrie 2022, fapte ce ar fi fost cunoscute de conducerea unităţii de învăţământ, iar unele dintre acestea nu au fost transmise către ISJ Bacău.

În urma verificărilor s-au descoperit și „deficienţe manageriale ce privesc lipsa, respectiv incompleta sau greşita realizare a documentelor şcolare; ineficienţă în coordonarea activităţii din şcoală; permiterea creării unui climat nesigur pentru elevi.”

În urma anchetei de la Colegiul „Mangeron” din Bacău s-a mai stabilit și că directoarea nu s-a implicat în rezolvarea conflictelor dintre elevi şi nu a intervenit pentru a-i proteja pe elevii cu cerinţe educaţionale speciale. 

„Ţinând cont de gravitatea constatărilor, Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău a votat, astăzi, 10.02.2023, eliberarea din funcţie a doamnei director de la Liceul Tehnologic Dumitru Mangeron Bacău. Aceasta decizie survine unui act managerial cu carenţe, cu breşe procedurale care au permis ca elevii să fie expuşi bullyingului şi violenţei”, a transmis conducerea ISJ Bacău.

Arestat pentru lipsire de libertate și lovire

Ancheta la colegiul din Bacău a fost declanșată după ce pe 26 ianuarie, un elev de 15 ani a fost arestat preventiv pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire sau alte violenţe. Acesta și-a lovit, umilit și sechestrat doi colegi de clasă cu cerințe educaționale speciale.

Faptele au ieșit la iveală în urma postării pe Facebook a unor filmări de către bunicul unuia dintre elevii agresați, în care se vede cum copiii sunt bătuți și băgați cu capul în toaletă de colegul lor agresiv.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu în acest caz și l-au reținut pentru 24 de ore pe elevul de 15 ani. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 20 de zile.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bacău, incidentul violent provocat de elevul agresiv nu a fost singular. Acesta a avut un comportament neadecvat și față de alți colegi și a fost sancționat cu scăderea notei la purtare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite