Un bărbat din Bacău a furat de pe pat pensia abia primită de o bătrână. Unde l-au găsit polițiștii

0
Publicat:

Un băcăuan de 59 de ani a fost reținut de polițiști pentru furt. Anchetatorii au stabilit că acesta a pătruns în casa unei bătrâne și i-a sustras pensia pe care poștașul abia o adusese.

Pensia i-a fost furată bătrânei de pe pat FOTO arhivă Adevărul
Pensia i-a fost furată bătrânei de pe pat FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat de 59 de ani, din judeţul Bacău, a fost reţinut de poliţiştii vrânceni, joi, 9 februarie, la scurt timp după ce i-a furat unei bătrâne din localitatea Păuneşti pensia abia primită de la factorul poştala transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

„La data de 09.02.2023, în jurul orei 13,00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Păuneşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că în data de 09.02.2023, în jurul orei 12.30, un bărbat i-ar fi sustras unei femei din comuna Păuneşti suma de 1.340 de lei, pe care o avea depozitată pe un pat din casă, bani pe care abia îi primise de la agentul poştal, reprezentând pensia pe luna în curs.

Imediat, poliţiştii au demarat cercetările specifice pe raza de competenţă, iar după aproximativ jumătate de oră persoana bănuită de comiterea faptei a fost depistată, fiind vorba un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din judeţul Bacău”, au precizat reprezentanții IPJ Vrancea.

Potrivit poliţiei, bărbatul a fost găsit în gara din municipiul Adjud. Pe numele acestuia a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

O poştăriţă a sustras zeci de mii de lei din pensii şi alocaţii

O fostă angajată a Poştei Române a lăsat zeci de pensionari fără pensii. Femeia a fost reținută pe 17 februarie 2022 de poliţişti pentru delapidare şi fals intelectual. Aceasta şi-ar fi însuşit peste 35.000 de lei din alocaţii, pensii şi indemnizaţii.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de o femeie de 42 de ani din comuna Valea Lungă, care este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual, ambele în forma continuată. 

Din cercetări a rezultat că, în perioada august – decembrie 2021, femeia, în contextul exercitării atribuţiilor de serviciu de factor poştal, şi-ar fi însuşit suma de 35.000 lei, reprezentând drepturi băneşti (indemnizaţii de handicap, alocaţii, pensii şi pensii de boală), pe care nu le-ar fi achitat unui număr total de 54 de persoane din comuna Valea Lungă. 

Pentru a-şi acoperi faptele, femeia ar fi semnat în fals cupoanele şi ar fi atestat în mod fictiv achitarea sumelor către beneficiarii legali.  

De asemenea, prin semnarea dovezilor de primire şi a proceselor verbale de înmânare, aceasta ar fi atestat, în fals, faptul că a livrat corespondenţă expediată de instituţii publice către 36 de destinatari, persoane fizice şi persoane juridice. 

Pentru documentarea activităţii infracţionale, anterior reţinerii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, poliţiştii au percheziţionat domiciliul femeii. Prejudiciul a fost recuperat, aproape integral. 

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite