Afacerea cu sex a unor proprietari de locuințe din Bacău. Închiriau apartamentele proxeneților și supravegheau fetele

0
Publicat:

Polițiștii au reținut trei persoane suspectate de proxenetism. Anchetatorii au stabilit că două dintre acestea și-au închiriat locuințele unor proxeneți și au ajuns să facă parte și din rețeaua infracțională.

Proprietarii de locuințe au devenit proxeneți FOTO arhivă Adevărul
Proprietarii de locuințe au devenit proxeneți FOTO arhivă Adevărul

Pe 9 februarie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bacău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, au efectuat două percheziţii domiciliare, la imobilele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de proxenetism. Trei bărbați au fost reținuți.

În luna august 2022, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bacău s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei bărbați, cu vârste curpinse între 30 și 42 de ani, au înlesnit unor tinere practicarea prostituţiei, oferind spre închiriere, în regim hotelier, diferite imobile situate pe raza municipiului Bacău.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul anului 2022 și începutul anului 2023, doi bărbaţi, de 30 şi 40 de ani ar fi înlesnit, în repetate rânduri, practicarea prostitutiei de către mai multe persoane în diverse imobile, asigurandu-le transportul şi supravegherea pe timpul desfasurării acestor activităţi, în timp ce un altul de 42 de ani ar fi înlesnit practicarea prostituţiei, prin oferirea spre închiriere în regim hotelier a două imobile situate pe raza municipiului Bacău”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Au fost identificate 13 persoane care ar fi desfășurat activități de prostituție în 5 imobile din municipiul Bacău, 2 din municipiile Piatra- Neamț si unul din Buzău.

Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Bacău, împreună cu cei din cadrul Secțiilor 1 și 2 Poliție au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza localității, unde au găsit şi ridicat în vederea confiscării mai multe telefoane mobile și diverse documente.

Cinci persoane au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Bacău pentru audieri, fiind puse în aplicare 5 mandate de aducere, iar, în urma administrării probatoriului, 3 dintre acestea au fost reținute de poliţişti pentru 24 de ore.

Polițiștii sfătuiesc cetățenii să fie atenți la persoanele cărora le oferă spre închiriere imobile. Există riscul să devină părtași la comiterea unor infracțiuni și vor suporta astfel consecințele penale.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite