Misiune contracronometru a polițiștilor pentru salvarea unei gravide din Bacău care avea nevoie de asistență medicală

0
Publicat:

Un echipaj de poliție din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Traian a ajutat o șoferiță să ajungă cu verișoara ei la maternitatea din Bacău. Viitoarea mămică avea nevoie urgentă de asistență medicală.

Șoferița alături de polițiștii care au ajutat-o să își ducă verișoara la maternitate FOTO IPJ Bacău
Șoferița alături de polițiștii care au ajutat-o să își ducă verișoara la maternitate FOTO IPJ Bacău

Noaptea trecută, în jurul orei 1:00, un echipaj de poliție din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Traian au oprit pentru control, pe raza comunei Secuieni, o conducătoare auto grăbită să ajungă cu verișoara sa la maternitatea din Bacău, deoarece aceasta avea nevoie urgentă de asistență medicală.

„Fără să stea pe gânduri, fiind o situație de urgență, polițistii au escortat mașina femeii până la maternitate, asigurându-se că toți ocupanții autoturismului au ajuns în siguranță la destinație”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Pentru gestul lor, polițistii au primit mulțumiri din partea viitorilor părinți și a șoferiței.

Băiețel în convulsii ajutat de o patrulă rutieră să ajungă rapid la spital

Polițiștii băcăuani nu sunt la prima acțiune de acest gen.  Pe 29.01.2023, doi agenți de poliție, Alexandru Alban și Ștefănel Matei, din cadrul Secției 2 Poliție Urbană – IPJ Bacău, au sprijinit o familie dintr-o localitate limitrofă municipiului Bacău să-și ducă de urgență copilul de aproape trei ani, aflat în convulsii, la Spitalul Județean de Urgență.

„În timp ce se aflau în serviciul de patrulare, lângă autospecială a oprit un autoturism în care se aflau o mamă plângând cu fiul ei in brațe care se afla în convulsii. Cu vocea tremurând, plângând, mama le-a spus polițiștilor că trebuie să ajungă de urgență la spitalul. Cei doi polițiști nu au stat pe gânduri și i-au condus în regim de urgență pe părinți și copilul lor la UPU – Pediatrie din S.J.U., unde copilul în vârstă de doi ani și zece luni a fost preluat de îndată de cadrele medicale de gardă”, au scris reprezentanții Sidepol pe pagina de Facebook a sindicatului polițiștilor.

„Vă rămân veșnic recunoscătoare”

Următoarea zi, polițiștii au luat legătura cu părinții copilului, pentru a se interesa de starea micuțului. Astfel, au aflat că cel mic se afla sub tratament medicamentos, întrucât a făcut infecție în organism.

De asemenea, agenții de poliție au vrut să-i facă o surpriză minorului și tatălui care se afla internat cu acesta, oferindu-le o mașină de poliție de jucărie ca amintire a faptului că „Poliția și polițiștii aduc cu ei și o rază de speranță și fac tot posibilul să salveze pe oricine le cere ajutorul. Totul e bine când se termină cu bine, copilașul aflându-se acum în afara oricărui pericol”, au mai transmis reprezentanții sindicatului Sidepol.

A doua zi mama a transmis un mesaj de mulțumire colegilor implicați în această acțiuni de ajutorare a familiei greu încercate.

„Bună ziua. Sunt mămica lui Andrei. A fost astăzi externat. Se simte mai bine. Vă rămân veșnic recunoscătoare pentru ajutorul dumneavoastră și al colegului. Dumnezeu v-a scos în calea noastră atunci. Mulțumim! Multă sănătate dumneavoastră și familiei! O zi bună”, este mesajul băcăuancei pentru oamenii legii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite