Un primar din Bacău și-a redus salariul, dar și pe cele ale funcționarilor, ca să rămână mai mulți bani pentru investiții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silviu Tinei, primarul comunei Gura Văii, și-a diminuat salariul cu 20%, la fel și viceprimarul. Și angajaților primăriei li se vor reduce veniturile cu 10 până la 20%, astfel încât să fie asigurate sumele necesare începerii, derulării ori definitivării unor investiții.

Primarul Silviu Tinei FOTO arhiva personală
Primarul Silviu Tinei FOTO arhiva personală

„Vremurile grele cer măsuri disperate, dar tot ele dau naștere la oameni puternici”, și-a început mesajul Silviu Tinei, primarul comunei băcăuane Gura Văii, pe pagina personală de Facebook.

„Conștient fiind de investițiile pe care le avem de cofinanțat din bugetul anului 2023 și de responsabilitatea derulării unui număr impresionant de obiective, împreună cu domnul Viceprimar, am decis să renunțăm în mod voluntar la 20% din drepturile salariale lunare cuvenite, respectiv anularea sporului pentru gestionarea de fonduri europene, proiecte aprobate prin PNRR”, își explică edilul decizia.

Toți funcționarii publici din cadrul primăriei vor avea salariile diminuate, între 10-20% , prin stabilirea valorii coeficientului la nivelul anului 2019, respectiv 2.080 de lei și nu cea aferentă anului 2023, respectiv 3.000 de lei.

Măsura amintită a fost propusă Consiliului Local Gura Văii prin proiectul de hotărâre nr.11.382 din 07.12.2022, inițiat de către primar și adoptat prin hotărârea Consiliului Local Gura Văii nr.141 din 21 decembrie 2022. Și consilierilor locali ai comunei Gura Văii li se vor reduce indemnizațiile pentru participarea la lucrările Consiliului Local.

Nu se vor mai acorda sporuri

„Totodată, în cursul anului 2023 , în cadrul Primăriei Gura Văii nu se vor acorda sporuri de condiții vătămătoare, sporuri de calculator ori alte tipuri de sporuri prevăzute de legi speciale, dar nejustificate”, mai adaugă primarul Silviu Tinei.

Actul prin care primarul Silviu Tinei anunță că își reduce indemnația cu 20% FOTO arhiva personală
Actul prin care primarul Silviu Tinei anunță că își reduce indemnația cu 20% FOTO arhiva personală

Aceste măsuri vor scădea considerabil fondul anual de salarii și vor permite asigurarea din bugetul local a sumelor necesare începerii, derulării ori definitivării unor investiții precum:

- Alimentarea cu apă a satelor Temelia, Păltinata, Motocești, Dumbrava și Capăta, localități componente ale comunei Gura Văii;

- Extinderea rețelei de apă potabilă în comuna Gura Văii;

- Proiect integrat pentru înființarea rețelei de canalizare a apei menajere și modernizarea rețelei de apă potabilă în comuna Gura Văii;  

- Modernizarea iluminatului public și a infrastructurii rutiere în comuna Gura Văii;

- Modernizarea străzii Pătrășcani din comuna Gura Văii;

- Crearea sistemului de monitorizare și siguranță a spațiului public la nivelul comunei Gura Văii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite