Tragedia de pe Mureș: Cadavrele a doi copii ar fi fost găsite de echipajele de căutare din Ungaria

0
Publicat:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a fost sesizat de către omologii maghiari care efectuau căutări in zona ungară a râului Mureș că ar fi fost găsite cadavrele a doi copii.

echipaje de căutare FOTO ISU Timiș
echipaje de căutare FOTO ISU Timiș

Cadavrele celor doi copii despre care se presupune că ar fi victime ale tragedia de pe Mureș - unde o barcă s-a răsturnat, pe 30 aprilie, vzavi de Periam Port - ar fi fost găsite în zona orașului Mako din Ungaria, dar informația nu este confirmată oficial. 

Filmul tragediei

Pe 30 aprilie, în ziua fatidică, trei familii din Arad (Semlac și Nădlac) au petrecut la iarbă verde. Robert (unul dintre copiii dispăruți sub ape) împlinise 11 ani și îl sărbătoreau. Părinţii lui se întorseseră din Germania de câteva zile.

Cele două familii au făcut grătar şi s-au distrat pe malul drept al râului Mureş, la Semlac (Arad). Ar fi vrut să încheie seara la o terasă, pe malul celălalt al apei, din Timiş, în Portul Periam (un restaurant din comuna Periam, așezat pe malul apei Mureșului), unde cântau lăutarii și, fără să se gândească că au copii cu ei, că barcagiul este băut, că nu au veste de salvare, s-au urcat 12 inși într-o barcă de patru persoane.

După ce barca de lemn a plutit cu cei 12 câțiva metri, s-a răsturnat la ora 20.46, în Mureș, între Semlac și Șeitin – vis a vis de Periam Port.

Trei adulți și trei copii au reușit să ajungă la mal, în județul Arad, în timp ce pe malul râului în județul Timiș, o femeie și un copil de 3 ani au fost scoși din apă. Din păcate, copilul a decedat.

„În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutați un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac si doi copii minori, din Nădlac. Din cercetări a reieșit că bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au declarat reprezentanții IPJ Arad imediat după incident.

Căutările au continuat cu efective mărite

Duminică,, 7 mai, la o săptămână de la tragedie, a fost găsit trupul lui Andraș Bilibok, în vârstă de 31 de ani, din Nădlac (Arad), însă trupurile celor doi copii ai săi, Maria și Robert, încă mai erau căutate.

Bărbatul care a condus „barca morții”, cercetat în stare de libertate

 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite