Bărbatul care a condus „barca morții”, cercetat în stare de libertate. Patru persoane sunt căutate în continuare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 33 de ani din Semlac, care a condus barca ce s-a răsturnat pe Mureș, la Periam Port va fi cercetat în stare de libertate. În barcă alături de el mai erau 11 persoane, printre care șase minori.

Barca care s-a răstrunat la Periam Port FOTO Ștefan Both
Barca care s-a răstrunat la Periam Port FOTO Ștefan Both

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, dar mandatul a expirat în această dimineață.

În seara producerii tragediei acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu deținea nici certificat de conducător al ambarcațiunii.  A fost reținut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă, după ce un copil de 3 ani a decedat.

Duminică seara, în jurul orei 20:40, cinci adulți și șase copii au urcat în barca de lemn pentru a trece râul Mureșul din Periam Port la Semlac, pentru a merge la o terasă. La aproximativ 2-3 metri de mal, ambarcațiunea s-a scufundat.

Trei adulți și trei copii au reușit să ajungă la mal, în județul Arad, în timp ce pe malul râului în județul Timiș, o femeie și un copil de 3 ani au fost scoși din apă. Din păcate, copilul a decedat.

În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutați un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac si doi copii minori, din Nădlac. Din cercetări a reieșit că bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au declarat reprezentanții IPJ Arad imediat după incident.

A început a doua zi de căutări cu efective mărite

Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad a declarat că pentru misiunea de căutare-salvare a celor 4 persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în râul Mureș, zona Periam Port, au fost alocate, astăzi, următoarele forțe și mijloace:

Un efectiv de 17 pompieri timișeni (2 ofițeri, 15 subofițeri) vor interveni cu: 4 autospeciale de serviciu; 3 autospeciale de primă intervenție și comandă; un microbuz cu cu echipaj cu patru scafandri și 7 bărci.

De asemenea, un efectiv de 13 pompieri arădeni și un echipaj de scafandri vor interveni cu 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, 4 bărci, și un echipaj SMURD.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite