Ovidiu Hațegan, singurul arbitru român care va participa la Jocurile Olimpice de la Paris

0
Publicat:

Arădeanul Ovidiu Hațegan este singurul arbitru român care va participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Acesta se va afla în camera VAR la competiția din Franța.

Ovidiu Hațegan va participa la Jocurile Olimpice de la Paris FOTO arhivă Adevărul
Ovidiu Hațegan va participa la Jocurile Olimpice de la Paris FOTO arhivă Adevărul

FIFA a anunțat miercuri cei 86 de arbitri și 6 membri de Federații care vor fi prezenți la Jocurile Olimpice de anul acesta de la Paris, iar pe listă se află și arădeanul Ovidiu Hațegan, care va fi singurul reprezentant al României.

Arădeanul va fi arbitru VAR la competiția din Franța și va participa din nou la o ediție a Jocurilor Olimpice, după cea de la Rio din 2016. Atunci, Hațegan s-a aflat la centru la două partide: Brazilia – Irak 0-0, în faza grupelor și Brazilia – Honduras 6-0 în semifinală.

Federația Română de Fotbal a făcut anunțul pe pe site-ul oficial. 

„Comitetul FIFA pentru Arbitri a desemnat 89 de arbitri (21 arbitri de centru, 42 asistenți, 20 oficiali de arbitraj video și șase arbitri de suport) din 45 de țări pentru a arbitra meciurile de la Turneele de Fotbal Olimpice Paris 2024. România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de Ovidiu Hațegan, care face parte din cei 20 de arbitri VAR desemnați de FIFA. Turneul feminin va începe pe 25 iulie 2024 și se va încheia cu meciul pentru medalia de aur pe Parc des Princes din Paris, pe 10 august 2024. Competiția masculină va începe pe 24 iulie 2024, în timp ce finala va avea loc pe 9 august 2024, de asemenea pe stadionul lui PSG”, notează FRF.

Pregătirea arbitrilor va fi monitorizată în mod regulat și strâns înainte și în timpul Jocurilor Olimpice de către o echipă de formatori tehnici FIFA, inclusiv arbitri și instructori de arbitraj video (VAR), precum și analiști de meci, antrenori de fitness, fizioterapeuți și oameni de știință sportivă, toți aceștia vor oferi oficialilor cea mai bună pregătire posibilă.

La ambele turnee de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Paris, arbitrii vor fi susținuți de tehnologia liniei de gol și sistemul VAR, inclusiv sistemul semi-automat pentru ofsaid”, mai specifică FRF.

Peste 300 de meciuri

După infarctul suferit în martie 2022, arbitrul de 43 de ani a revenit în stagiunea trecută, însă doar ca arbitru video. Întoarcerea pe gazon, din postura de central, s-a produs în actualul sezon de Superligă, dar și în Europa, fiind delegat de UEFA la două partide în Conference League.

Hațegan  adunat 305 meciuri pe scena primului eșalon și 67 în cupele europene (fără preliminarii). 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite