„Ofițerul” care păcălea oamenii că are apartamente de închiriat. Dispărea cu avansul primit VIDEO

0
Publicat:

Un băbat din Timișoara s-a dat drept ofițer pentru a face bani. El mințea că are apartamente de închiriat în Arad, iar după ce primea banii se făcea nevăzut.

politie jpg

Ieri, 26 iunie, în urma investigațiilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Arad, împreună cu cei ai Serviciului Criminalistic, a fost identificat și depistat, în municipiul Oradea, județul Bihor, un bărbat, de 42 de ani, din Timișoara. Din cercetări a reieșit că bănuitul, în luna decembrie 2022 și la data de 9 iunie a.c., prin folosirea de calități mincinoase, invocând că ar fi ofițer de poliție, ar fi indus în eroare, prin oferirea spre închiriere, apartamente din municipiul Arad”, a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Bărbatul ar fi obținut, prin această metodă, 650 de euro, reprezentând contravaloarea avansului pentru contractele de închiriere, după care ar fi dispărut.

Propunere de arestare preventivă

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea a două infracțiuni de înșelăciune.

Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a bărbatului, acesta fiind bănuit de săvârșirea altor infracțiuni cu același mod de operare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Specilale din Poliția Română. Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

,,Facem precizarea că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul de presă remis de către Inspectoratul Județean de Poliție Arad.

Nu este primul caz de acest gen din zona de vest a țării. Au mai fost persoane care au încercat să obțină bani fără a oferi servicii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite