Locul din România unde pot fi descoperite secretele tehnologice ale celui mai puternic imperiu din istoria omenirii

0
Publicat:

Aradul găzduiește spectaculoasa expoziție internațională „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor”. Exponatele reprezintă mașinării inovatoare folosite în luptă de romani în perioada de maximă glorie a imperiului.

Expoziția are loc la Complexul Muzeal Arad FOTO Complezul Muzeal
Expoziția are loc la Complexul Muzeal Arad FOTO Complezul Muzeal

Astfel, Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul Consiliului Județean Arad și în colaborare cu Muzeului Leonardo da Vinci Florența (Italia), deschide pentru public expoziția internațională „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor”.

Vernisajul va avea loc miercuri, 24 aprilie, ora 11.00, în prezența  lui Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și a Excelenței Sale Roberto Sperandio, Consul Onorific al Italiei la Arad.

Organizată sub patronajul Ambasadei Italiei în România, a Consulatului Onorific al Republicii Italiene la Arad, a Institutului Italian de Cultură și cu sprijinul Muzeului Leonardo da Vinci, expoziția internațională „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor” este dedicată nu doar pasionaților de istorie, ci tuturor celor fascinați de secretele celui mai puternic imperiu din istoria omenirii.

Publicul și în special copiii vor avea ocazia să descopere invenții din Antichitate prin intermediul celor 40 de exponate care reprezintă mașinării inovatoare folosite în luptă, tehnică militară și tehnologia civilă din timpul Imperiului Roman, armuri impresionante purtate de soldați și de celebri gladiatori, reconstruite de artizanii și specialiștii de la Museo Le Macchine di Leonardo da Vinci Firenze, Italia”, a declarat Adelina Stoenescu, muzeograf. 

Uniforme purtate de soldați 

Expoziția „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor” cuprinde și o serie de elemente vestimentare, uniforme purtate de soldați, tunica interioară şi tunica exterioară din mătase, dar și obiecte vestimentare nelipsite din garderoba femeii romane.

Conceptul arcului roman, a cărui tehnică a stat la baza construcțiilor și a progresului imperiului, apeducte, poduri, viaducte, precum și alte elemente construite pentru eficiența în luptă, berbecul roman, turnul de asalt, turnul de apărare, catapulta vor încânta vizitatorii muzeului arădean.

Pe parcursul derulării proiectului educațional național „Școala altfel” expoziția este vizitată cu ghid de grupuri școlare din Arad, Timiș și Hunedoara, la deschiderea oficială a expoziției fiind invitați elevii Colegiului Național „Vasile Goldiș” Arad, partener al muzeului nostru”, mai adaugă Adelina Stoenescu. 

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite