Liceul din România construit cu bani donați. Investiția se ridică la peste 9 milioane de euro

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În municipiul Arad se va construi prima școală publică cu bani privați. Este vorba despre o clădire pentru Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici“, unde învață peste 1.000 de elevi.

Liceul este în construcție FOTO dronă
Liceul este în construcție FOTO dronă

În acest moment, cadrele didactice și elevii de la Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” își desfășoară activitatea educațională în patru locații distincte.

Proiectul care le va aduce condiții decente se va întinde pe o suprafață de 8.248 metri pătrați și va cuprinde 48 săli de clasă, laboratoare, zonă pentru activități sportive, zonă de recreere și parc, bibliotecă, sală de luat masa, un amfiteatru, birouri administrative, cabinet medical și stomatologic.

Investiția se ridică la peste 9 milioane de euro și este realizată din donații, iar lucrările sunt estimate să dureze 5 ani.

Proiect coordonat de „EduFort”

Proiectul este coordonat de „EduFort” al Fundației pentru Educație de Calitate, al cărei fondator este Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Arad. Menționăm că la școala respectivă învață elevi și de alte religii. Terenul pentru noua construcție a fost dat de către Primăria Arad în mod gratuit.

Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici”, inclus în rețeaua învățământului preuniversitar de stat a județului Arad, a fost înființat în 1990, la inițiativa unor oameni entuziaști, părinți și membri ai comunității locale, animați de viziunea unei curajoase investiții pe termen lung pentru copiii lor și pentru generațiile viitoare.

Convinși că educația trebuie să formeze atât competențe, cât și valori, au dorit să creeze cadrul în care elevii să fie motivați și susținuți să se dezvolte în spiritul excelenței, însușindu-și solide principii morale, adăugând cunoașterii caracter și responsabilitate.

Perseverând în promovarea acestei viziuni asupra educației, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” a dobândit de-a lungul timpului statutul unei școli de prestigiu în peisajul învățământului arădean.

De la un început modest, care a însemnat o singură clasă de 23 de elevi, școala a ajuns să numere, la momentul actual, 1130 de elevi și preșcolari provenind din mediile cele mai diverse, cuprinși în 44 de formațiuni de studiu, acoperind toate nivelurile de școlarizare de la grădiniță până la liceu”, a declarat directorul Ovidiu Mihăieș.

Rată de promovabilitate la Bacalaureat de 100 %

Pe lângă creșterea numerică semnificativă, școala înregistrează și creșterea nivelului de performanță, mediile de admitere la liceu fiind peste 8.50, rata de promovare a examenului de bacalaureat în ultimii 5 ani – 100%, mai mult de 95% dintre absolvenți fiind admiși în învățământul superior.

Astfel, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad a devenit o școală de referință, spre care se îndreaptă tot mai mulți părinți care doresc, pentru copiii lor, o educație de calitate, într-un mediu de calitate. Doar că spațiul de care instituția beneficiază în prezent face cu greu față nevoilor actuale și solicitărilor tot mai numeroase de înscriere sau transfer, deși activitatea se desfășoară în patru sedii distincte.

Din acest motiv, un proiect important și necesar, demarat în 2021, este cel de extindere și construire a unui nou corp de clădire pentru Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici”, la standarde moderne, în zona Aradul Nou. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 9 milioane de euro și durata de realizare este de 5 ani. Acest proiect EduFort este susținut de Fundația pentru Educație de Calitate, al cărei fondator este Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Arad”, mai adaugă directorul.

Acesta mai specifică că fondurile atrase până în prezent provin în întregime din donații și au permis ca lucrările să avanseze vizibil, existând posibilitatea ca în septembrie 2023 să fie dat în folosință unul dintre cele trei noi corpuri de clădire.

Așa va arăta finalizat FOTO de „EduFort”
Așa va arăta finalizat FOTO de „EduFort”

Un asemenea demers implică o mobilizare de excepție, însă dacă vrem să lăsăm o amprentă durabilă și benefică asupra colțului de lume în care trăim, este vital să le asigurăm copiilor de astăzi condițiile reușitei. Formăm competențe, modelăm caractere, construim o școală pentru viitorul cetății”, încheie Ovidiu Mihăieș.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite