Încep simulările la BAC şi Evaluare Naţională. În judeţul Arad vor participa aproximativ 11.000 de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de copii din Arad vor partiicpa la simulare FOTO arhivă Adevărul
Mii de copii din Arad vor partiicpa la simulare FOTO arhivă Adevărul

În Arad aproape 4.000 de elevi vor participa, la simularea Evaluării Naţionale, în timp ce peste 7.000 vor simula examenul de Bacalaureat.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că 3957 de elevi ai claselor a VIII-a din judeţ vor începe simulările examenelor de Evaluare Naţională în 22 februarie, cu testarea la Limba si literatura română.

Testările vor continua cu simularea probei  scrise la matematică, în 23 februarie şi cu simularea probei scrise la limba şi literatura maternă, în 24 februarie. Rezultatele urmează să fie afişate în data de 4 martie.

Totodată, începând cu 7 martie, un număr de 7324 de elevi (3705  - clasele XII/XIII şi 3618 clasa a XI-a)  sunt aşteptaţi să participe la simularea examenului de Bacalaureat. Acesta este al treilea an în care se  organizează simulări ale examenelor la nivel naţional, cu subiecte unice.

Calendarul arată astfel:

7 martie 2016 Simularea probei E)a) – probă scrisă – Limba si literatura română
8 martie 2016 Simularea probei E)b) – probă scrisă – Limba si literatura maternă
9 martie 2016 Simularea probei E)c) – probă scrisă – Proba obligatorie a profilului
10 martie 2016 Simularea probei E)d) – probă scrisă – Proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

18 martie 2016 Afişarea rezultatelor
 

Vă mai recomandăm: Şefa de promoţie din Bihor eliminată de la Bac, mesaj disperat pentru preşedintele Iohannis: „Nu-mi pot face un viitor“. Reacţia ministrului Educaţiei

Calendarul Evaluării Naţionale 2016, publicat în Monitorul Oficial. Când se susţine examenul

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite