Calendarul Evaluării Naţionale 2016, publicat în Monitorul Oficial. Când se susţine examenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ordinul privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale în 2016, pentru absolvenţii clasei a VIII-a, a fost publicat, marţi, în Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului publicat marţi în Monitorul Oficial, anul acesta nu mai sunt schimbări la programa de examen.

Lucrările vor fi corectate de doi profesori şi dacă există o diferenţă mai mare de 0,50 de puncte între notele acordate, atunci lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori, potrivit metodologiei de orgaizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale 2016.

În ceea ce priveşte componenţa comisiilor de examen, ordinul prevede că profesorii care nu şi-au îndeplinit datoriile în sesiunile precedente, care au fost sancţionaţi pentru abateri de la regulă, nu vor mai fi primiţi în componenţa comisiilor de Evaluare Naţională.

În ceea ce priveşte regulile din sala de examen, se interzice candidaţilor să intre cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea. Candidaţii trebuie să lase toate aceste obiecte în sala de depozitare amenajată special în acest scop.

De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă asupra lor manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, ciorne şi altele asemenea, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Desigur, nici telefoanele mobile, tabletele şi orice dispozitive electronice care ar putea fi utilizate pentru copiat nu au ce căuta în sala de examen. Candidaţii nu au voi să comunice între ei şi riscă să fie eliminaţi din examen dacă încalcă aceste reguli.

Calendarul Evaluării Naţionale 2016

15 – 17 iunie 2016 – Înscrierea la Evaluarea Naţională
17 iunie 2016 – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
27 iunie 2016 – Limba şi literatura română – probă scrisă
28 iunie 2016 – Limba şi Literatura maternă – probă scrisă
29 iunie 2016 – Matematică – probă scrisă
1 iulie 2016 – Afişarea primelor rezultate, până la ora 16:00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16:00 – 20:00
2-4 iulie 2016 – Rezolvarea contestaţiilor
5 iulie 2016 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite