Incendiu pe A1: 8 mașini de pe un autotren au ars în totalitate. De la ce a pornit focul

0
Publicat:

Un autotren care transporta opt autoturisme a fost cuprins de un incendiu şi a ars complet, în noaptea de joi spre vineri, pe autostrada A1, în judeţul Arad.

Tirul si incărcătura au ars complet. FOTO ISU Arad
Tirul si incărcătura au ars complet. FOTO ISU Arad

TIR-ul a luat foc pe calea de mers Timişoara - Nădlac, iar la sosirea pompierilor autotrenul ardea generalizat.

„Pompierii militari arădeni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un automarfar încărcat cu 8 autoturisme, pe A1 la km 535 sensul de mers Timişoara-Nădlac. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la remorca autotrenului şi la capul tractor. În urma flăcărilor autotrenul şi cele 8 autoturismele au ars în totalitate", a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, potrivit Agerpres.

Cum au izbucnit flăcările

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă pagubele sunt uriașe.

Potrivit primelor constatări ale pompierilor, cauza probabilă a producerii incendiului a fost efectul termic determinat de frecarea unei roţi a remorcii pe timpul deplasării.

Camioane arse

Un eveniment similar s-a produs în data de 10 octombrie 2022, pe Drumul Expres Craiova-Pitești. Un TIR încărcat cu mașini a luat foc, traficul în direcția Craiova-Pitești fiind deviat prin orașul Balș.

În noiembrie, TIR-ul Coca Cola, implicat în campania sărbătorilor de iarnă, a luat foc din mers pe Șoseaua Giurgiului din București. Șoferul a reușit să se salveze. Incendiul a izbucnit din partea din față a remorcii și s-a răspândit cu repeziciune la prelată, conform martorilor. La locul incendiului au intervenit trei autospeciale, o descarcerare și un echipaj SMURD. Autotrenul a fost oprit de șoferi, iar reprezentanții ISU transmit că șoferul a reușit să decupleze și să salveze de la incendiu capul tractor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite